Ninove 03 Apr 2020 - 22u39
Scattered Clouds
6.81°C

Schepen Joost Arents (Onafh.): “Persoonlijke vetes belangrijker dan besturen van de stad?”

25 oktober 2019
Schepen Joost Arents (Onafh.): “Persoonlijke vetes belangrijker dan besturen van de stad?”

NINOVE – Joost Arents betreurt dat Karolien De Roose (N-VA) de Forza-fractie achternaholt. “Dat toont aan dat ook zij persaandacht en toneel belangrijker vindt dan het besturen van een stad.”

Dat Forza de eerste gelegenheid zou aangrijpen om de meerderheid een hak te zetten, stond voor de schepen in de sterren geschreven. Doordat ook Karolien De Roose (N-VA) opstapte, kon de gemeenteraad echter niet meer doorgaan. “Dit neemt niet weg dat ieder raadslid wel recht heeft op zitpenningen. Zelfs al hebben ze hiervoor niets gedaan.”

De schepen zegt zwaar ontgoocheld te zijn in de houding van de N-VA. “Wat ze hier doen, is totaal ongepast. Dat een fractie de gemeenteraad verlaat uit onvrede met één of andere beslissing, tot daaraan toe, maar dit is hier niet het geval. Dit is onverantwoord gedrag ten koste van de belastingbetaler.”

Joost Arents vindt dat het op die manier wel erg moeilijk wordt voor de lokale N-VA afdeling om het vertrouwen, dat ze bij de partijen van de meerderheid al waren kwijt gespeeld, opnieuw te herstellen. “In de tijd dat ik fractievoorzitter was, heb ik steeds gepleit voor redelijkheid. Vandaag had de N-VA een uitgelezen kans om aan te tonen dat het besturen van de stad voorgaat op politieke spelletjes. Die kans heeft ze gemist. Dit is niet waar de burger op zit te wachten.”

Van hem mag Forza gerust haar punt maken, ook al zouden ze volgens hem in dezelfde situatie hebben gezeten mochten zij zelf een meerderheid hebben gevormd. “Want een meerderheid tussen Forza en N-VA had ook maar een zetel op overschot. De herdenking van het overlijden van de schoonzus van schepen Vande Winkel in Zuid-Afrika aangrijpen om zo’n circus op te zetten, kan er bij mij echt niet in. Toch niet wat de N-VA betreft. Zij verliezen hiermee hun menselijke gelaat.”

“Wat wil de lokale N-VA-afdeling hiermee wil bereiken? Op begrip bij de meerderheid moeten ze alvast niet rekenen.”

MLI

Herbeleef de gemeenteraad van oktober 2019 op onderstaande link

3286-ninofmedia-live-herbeleef-hier-de-gemeenteraad-van-oktober-2019

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons