Ninove 30 May 2020 - 02u59
Few Clouds
23.16°C

Karolien De Roose (N-VA): “De meerderheid kan niet verwachten dat de N-VA voor haar de kastanjes uit het vuur haalt”

25 oktober 2019

NINOVE – Het N-VA-gemeenteraadslid stapte donderdag 24 oktober bij aanvang van de OCMW- en gemeenteraad op. Zij gaf voor haar actie eerst nog een verklaring.

“De voorbije maanden is de gemeenteraad meerdere keren geschorst na constructieve voorstellen van mezelf aan de meerderheid van de zogenaamde ‘kerstcoalitie’. Nadat de neuzen terug in de juiste richting zaten, zijn mijn opbouwende voorstellen telkens weggestemd. Het is niet alleen duidelijk dat deze coalitie nauwelijks samenhangt, maar ook dat ze niet openstaat voor positieve voorstellen vanuit de N-VA-oppositie.”

“Deze krappe meerderheid, die maar 1 cruciale stem op overschot heeft, is nu zelf slachtoffer van haar egoïstische keuze vorig jaar en de negatieve houding tegenover de oppositie. Omwille van persoonlijke redenen stond 1 schepenzetel leeg tijdens deze gemeenteraad. Hoe tragisch en menselijk we de reden van de betrokken schepen ook mogen vinden, we hebben de vraag voor uitstel van de gemeenteraad geweigerd.”

Ze was ook bijzonder scherp voor haar oud-partijgenoot Joost Arents, die de ‘kerstcoalitie’ mogelijk maakte en sindsdien als onafhankelijke schepen zetelt. “Hij benaderde zelfs een bestuurslid van de N-VA om alsnog mijn stemgedrag te beïnvloeden, te zwak als hij is om me hierover persoonlijk te contacteren.” Zij nam de termen ‘laag bij de grond’ en ‘chantage’ in de mond.

Daarop verliet ze onder applaus van de andere oppositieleden de vergadering.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons