Ninove 03 Apr 2020 - 23u57
Scattered Clouds
6.81°C

Guy D’haeseleer (Forza Ninove): “Van ons moet deze meerderheid geen cadeaus verwachten”

25 oktober 2019

NINOVE – Dat de volledige Forza-fractie donderdag 24 oktober bij aanvang van de OCMW- en gemeenteraad de zitting zou verlaten, stond in de sterren geschreven. Schepen Wouter Vandewinkel (Samen) was om persoonlijke redenen afwezig. Omdat ook het N-VA-raadslid was opgestapt, had de meerderheid met 16 op 33 aanwezigen onvoldoende raadsleden om te vergaderen. Naderhand resumeerde Guy D’haeseleer voor ons nog even de beweegredenen van de Forza-actie.

Bij die beslissing speelden uiteraard de gewone elementen van meerderheid en oppositie een rol. “De huidige meerderheid heeft geopteerd om tegen de wil van de kiezer de oude coalitie voort te zetten, met de hulp van een overloper. Wij geven geen cadeaus nadat ze ons eerst een mes in de rug te hebben gestoken.”

Er lagen ook diepere, meer persoonlijke redenen aan de grondslag voor het opstappen van de Forza-groep. “Hoe zij mij en onze fractie in de aanloop van en na de verkiezingen hebben behandeld als racisten en fascisten, geen enkel gesprek met ons hebben toegelaten, dat zijn wij niet vergeten.”

“En als jullie het toch emotioneel spelen, dan kan ik het ook. Ik ontvang dagelijks veel aanmoedigingen, maar ook tien tot twintig doodsbedreigingen. Zelfs mijn familie en mijn zoon krijgen haatberichten. Dat is ook diep menselijk.”

D’haeseleer zegt de scheiding tussen politiek en privé te kunnen toepassen, “maar niet in het geval van Arents en Vandewinkel. Wie vertegenwoordigt die laatste met zijn typische smile en denigrerende manier? Amper 4 procent; als draagvlak kan dat tellen.”

En dus kon en kan deze meerderheid niet rekenen op enige tegemoetkoming van de Forza-fractie.

MLI

Ninofmedia Live - Herbeleef hier de gemeenteraad van oktober 2019

https://www.ninofmedia.tv/nieuws/actua/item/3286-ninofmedia-live-herbeleef-hier-de-gemeenteraad-van-oktober-2019

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons