Ninove 26 Feb 2020 - 04u24
Lichte regen
2.91°C

“Zorgen voor betaalbaar wonen is een van onze kerntaken”

20 augustus 2019

NINOVE – Sinds kort is Lieven Meert (Samen) voorzitter van Ninove Welzijn. We vroegen hem naar de plannen van de sociale huisvestingsmaatschappij.

Gedurende de vorige zes jaar was de 38-jarige Lieven Meert jeugdschepen en OCMW-voorzitter. In de huidige coalitie is hij de fractieleider voor Samen (het conglomeraat van sp.a, Groen en CD&V) en sinds kort voorzitter van Ninove Welzijn.

Het is in die laatste hoedanigheid, dat wij hem spraken. Die huisvestingsmaatschappij beheert ongeveer 700 woningen, die onderdak bieden aan goed 1500 huurders, vooral in Ninove.

Afgelopen jaar kwam Ninove Welzijn in zwaar weer terecht. Binnen de toenmalige meerderheid rees verzet tegen een geplande fusie met Volkswelzijn uit Dendermonde. Daarop sprongen de fusieplannen af. Toch moet Ninove Welzijn binnen enkele jaren de 1.000 woningen realiseren.

Is dit een haalbare kaart? Welke nieuwbouw- en renovatieplannen zitten in de pijplijn? Past Ninove Welzijn een voorrangsregel toe voor bepaalde doelgroepen? En vooral: hoe moet het nu verder met die fusieplannen?

We peilden ook naar zijn persoonlijk engagement. Lieven Meert is geen stamboeksocialist, maar koos tijdens zijn studiejaren voor de sp.a. Hij werkt al een tiental jaar voor de studiedienst van die partij, die momenteel eerder in de hoek zit waar de klappen vallen.

Hoe moet het verder met de sp.a, ook op het lokale vlak? Heeft hij zich zijn keuze om in de politiek te stappen nooit beklaagd?

Vragen, waarop hij openhartig en rustig een antwoord gaf. Lieven Meert is immers geen man van hoge woorden.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons