Ninove 26 Feb 2020 - 02u46
Lichte regen
9.12°C

Guy D'haeseleer leidt senaatsfractie Vlaams Belang

03 juli 2019
Guy D'haeseleer leidt senaatsfractie Vlaams Belang

NINOVE – De senatoren leggen donderdag 04 juli om 15 uur de eed af. Vlaams Belang duidde Guy D’haeseleer aan als fractievoorzitter.

 De senaatfractie van Vlaams Belang is fors uitgebreid en telt zeven leden. De aanduiding van Guy D’haeseleer, boegbeeld in Ninove én absoluut stemmenkanon in Oost-Vlaanderen, is geen verrassing. Hij was ook in 2014 al deelstaatsenator, wat hem het voordeel van de ervaring geeft.

“Zoals in het verleden zal het Vlaams Belang een erg kritische houding aannemen tegenover het instituut senaat”, aldus de fractievoorzitter. “Deze instelling kost de belastingbetaler nog altijd € 40 miljoen per jaar, terwijl zij in feite geen enkel maatschappelijk nut meer heeft. Als ontmoetingsplaats tussen de gemeenschappen is ze overbodig, gelet op het feit dat de beide grote gemeenschappen in dit land er totaal andere visies op nahouden.”

Bovendien heeft zij volgens D’haeseleer op wetgevend en controlerend vlak nauwelijks nog enige bevoegdheid. “Daardoor heeft ze zich de voorbije vijf jaar vooral met bezigheidstherapie onledig gehouden. Voor Vlaams Belang moet de voornaamste werkzaamheid van de senaat er de komende jaren daarom op neerkomen te bestuderen hoe hij best zichzelf kan opheffen, in afwachting dat de nodige grondwetsartikelen daarvoor voor herziening vatbaar zijn verklaard.”

MLI

De partij blijft echter overtuigd pleiten voor de afschaffing van de Senaat.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons