Ninove 04 Apr 2020 - 05u42
Scattered Clouds
6.81°C

“De sleutel van ons succes? Onder de mensen zijn en onder de mensen blijven.”

16 juni 2019

NINOVE/DENDERLEEUW – Samen met 65 andere neofieten namen Ilse Malfroot en Kristof Slagmulder woensdag 12 juni deel aan de welkomstdag voor nieuw verkozenen in het Vlaams parlement. Dinsdag 18 juni leggen ze als Vlaams parlementslid de eed af in het gezelschap van Guy D’haeseleer, hun partijgenoot van vele oorlogen. Ninofmedia had met de drie volksvertegenwoordigers een gesprek.

Dat er winst inzat voor het Vlaams Belang op 26 mei 2019 kon alleen een Martiaan niet voorzien. Maar dat ze voor het kanton Ninove-Denderleeuw drie verkozenen naar het Vlaams parlement zou sturen, had de partij wellicht zelf niet verwacht. Nooit voorgekomen in de annalen van Ninove en Denderleeuw.

Het Vlaams Belang lag na de verkiezingen van 2014 immers aan het infuus en is nu helemaal terug. Het lijkt alsof de kern van die ‘wedergeboorte’ zich in de Denderstreek bevond. Klopt die inschatting volgens hen?

Er zijn al veel analyses gebeurd, maar waaraan schrijven zij hun persoonlijk succes en dat van het Vlaams Belang toe?

Welke zullen hun belangrijkste bekommernissen zijn? Hoe kunnen zij de problemen, die ze voorheen hebben aangekaart, aanpakken?

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons