Ninove 30 Mar 2020 - 00u33
Clear Sky
1.84°C

Joost Arents: “Die aanstellingsprocedure moet en kan vlotter verlopen.”

11 juni 2019
Joost Arents: “Die aanstellingsprocedure moet en kan vlotter verlopen.”

NINOVE – “Guy D’haeseleer heeft gelijk. De organisatie voor de aanstelling jobstudenten is mislopen”, geeft schepen van Personeel Joost Arents (Onafh.) toe. “Het is jammer, maar we hebben uit onze fouten geleerd.”

Twee maand terug keurde de gemeenteraad een vernieuwde procedure goed voor de aanstelling van jobstudenten en monitoren tijdens de vakantieperiode. Personeelsschepen Joost Arents: “Daarmee willen we het geheel objectiveren en depolitiseren voor de stadsdiensten én het OCMW, die nu één geheel vormen. Voorheen waren er zelfs geen sollicitatiegesprekken bij het OCMW. Onze diensten zijn echter overspoeld door de massale sollicitaties en kwamen in tijdsnood. Twee weken terug heb ik mij op het schepencollege verzet om de sollicitatiegesprekken, die nog moesten gebeuren, te laten vallen. Dat is tegen de procedure.”

In overleg met de dienst is dan gekozen voor een telefonisch sollicitatiegesprek. “Dat gebeurde aan de hand van een vragenlijst en ging heel wat vlotter. Op basis van de evaluaties hebben wij vandaag (11 juni) op het schepencollege de vakantiejobs toegewezen.”

De schepen wijst ook op de moeilijke situatie, waarin de personeelsdienst moest werken. “Sinds stadsdiensten en OCMW zijn samengevoegd hebben 9 fulltime equivalenten het beheer over de dossiers van 880 medewerkers, 630 zonder het onderwijzend personeel. Bovendien is niet iedereen voldoende gekwalificeerd om sollicitatiegesprekken te voeren.”

“Maar goed, we hebben uit dit alles lessen getrokken. We moeten de procedure aanpassen om gemakkelijker en toch objectief die jobs toe te wijzen. Ik ben het eens met Guy D’haeseleer dat alles in april moet zijn afgerond. Dat het elk jaar zo is geweest, al was het nu wat extremer, is geen geldige reden. Er is nog veel werk aan de winkel.”

Dat de Forza-voorman hem onbekwaam noemt, vindt de schepen kort door de bocht. “Ieder zijn stijl natuurlijk, maar hij moet me op 5 maand tijd nog niet afrekenen. Ik wil de organisatie op punt stellen en dat vraagt tijd. Dergelijke fouten zijn echter niet voor herhaling vatbaar.”

Zie ook het artikel: “Schepen Joost Arents is onbekwaam.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons