Ninove 08 Apr 2020 - 02u58
Few Clouds
20.67°C

Guy D’haeseleer: “Schepen Joost Arents is onbekwaam.”

11 juni 2019
Guy D’haeseleer: “Schepen Joost Arents is onbekwaam.”

NINOVE – Volgens Guy D’haeseleer (Forza Ninove) weten studenten tot op vandaag (11 juni) nog steeds niet of ze een vakantiejob zullen hebben in de stadsdiensten of bij het OCMW. “Een daad van onbehoorlijk bestuur”, aldus de Forza-fractieleider, die schepen Joost Arents (Onafh.) daarover zal interpelleren op 20 juni.

Guy D’haeseleer: “Personeelsschepen Joost Arents had vroeger steeds de mond vol van goed en behoorlijk bestuur. Maar uitgerekend hij is verantwoordelijk voor het rampzalige personeelsbeleid met betrekking tot onder meer de aanstelling van jobstudenten. De chaos was nooit zo groot, de willekeur viert hoogtij.”

Volgens hem blijven de meeste jobstudenten in het ongewisse over hun mogelijke tewerkstelling aan de stad of het OCMW. “Velen lopen het risico om met lege handen achter te blijven, met voor hen (en het gezin waarvan ze deel uitmaken) een financiële kater. Vele kandidaten kregen zelfs nooit een antwoord op hun kandidatuur, zelfs geen ontvangstmelding. Blijkbaar beseft de schepen niet hoe belangrijk de inkomsten uit studentenarbeid voor vele gezinnen zijn.“

Nu nog op zoek gaan naar een andere vakantiejob is voor studenten onbegonnen werk, aldus de Forza-voorman: “De meeste bedrijven hebben hun zaakjes op dit vlak reeds lang geregeld, zoals het een goed personeelsbeleid past uiteraard. Dit wanbeleid moet dan ook stoppen.”

Hij zal de schepen op de volgende gemeenteraad hierover interpelleren. “Ik stel ook voor om in het reglement op te nemen dat de kandidaat-jobstudenten uiterlijk half april weten waar ze aan toe zijn. Studenten die uit de boot vallen hebben zo de tijd om nog een andere werkgever te zoeken.”

Schepen Arents reageerde hierop. Zie het aparte artikel "Die aanstellingsproceduren kan en moet vlotter verlopen."

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons