Ninove 07 Apr 2020 - 20u24
Few Clouds
20.67°C

Er is maar één winnaar

27 mei 2019
Er is maar één winnaar

NINOVE – Nu de stemmen zijn geteld is er duidelijk maar één winnaar. Op alle niveaus maakte Het Vlaams Belang een forse come back. Op provinciaal niveau en voor het kanton Ninove ging Guy D’haeseleer voort op zijn elan van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Wij geven als achtergrond een aantal tabellen met cijfers:

  • de volledige uitslag voor het Vlaams parlement 2019 en 2014,
  • de zetelverdeling voor het Vlaams parlement 2019 en 2014,
  • de top 20 van de voorkeurstemmen voor het Vlaams parlement,
  • de voorkeurstemmen van de Ninoofse kandidaten voor de hele provincie Oost-Vlaanderen,
  • de voorkeurstemmen van de Ninoofse kandidaten voor het kanton Ninove (Ninove en Denderleeuw),
  • de percentages voor Ninove.

Het is nu aan de analysten om een analyse van de analyse te maken, aan de commentatoren om hun licht te laten schijnen op de resultaten, aan de politici om uit de stembusresultaten de gepaste conclusies te trekken.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons