Ninove 29 Mar 2020 - 22u21
Clear Sky
1.84°C

“Een nieuwe brandweerkazerne komt zeker op Ninoofs grondgebied”

26 april 2019

NINOVE – Op termijn komt er een nieuwe brandweerkazerne. “En deze zal zeker op Ninoofs grondgebied zijn gevestigd,” aldus burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). Al bleek Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) toch niet helemaal overtuigd.

De aanleiding voor een korte discussie was de goedkeuring van het bestek en de gunningsprocedure voor de totale vernieuwing van de elektrische installatie in de brandweerkazerne aan de Désiré De Bodtkaai. De kosten zijn geraamd op maximum € 240.055 (excl. BTW).

Voor Guy D’Haeseleer was dit de gelegenheid om te vragen naar de stand van zaken in verband met de inplanting van een nieuwe brandweerkazerne.

Burgemeester Tania De Jonge is sinds kort voorzitter van de Hulpverleningszone Zuid-Oost. “Op basis van een locatieonderzoek hadden wij een aantal mogelijke inplantingsplaatsen geselecteerd op ons grondgebied. We werken natuurlijk zone-overschrijdend. Denderleeuw heeft echter cavalier seul gespeeld met de eigen brandweerkazerne op eigen kosten. We moeten dus de inplantingsplaatsen herbekijken en al richting Ophasselt opschuiven, ook in functie van ons dekkingsgebied.”

Guy D’Haeseleer trok daaruit zijn conclusies. “Wij zijn in Ninove al onderbedeeld en nu zou onze nieuwe kazerne dan nog richting Ophasselt verhuizen.”

De stellige verzekering van Tania De Jonge dat de nieuwe kazerne zeker op Ninoofs grondgebied zou komen, kon zijn scepsis en twijfel niet wegnemen.

De gemeenteraad ging wel unaniem akkoord met het bestek en de gunningsprocedure voor de totale renovatie van de elektrische installatie.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons