Ninove 31 Mar 2020 - 20u17
Clear Sky
6.1°C

Jordy De Dobbeleer krijgt toppositie op federale lijst Groen

12 april 2019
Jordy De Dobbeleer krijgt toppositie op federale lijst Groen

NINOVE – De lokale afdeling van Groen heeft twee vertegenwoordigers voor de federale en de Vlaamse verkiezingen van mei dit jaar. Jordy De Dobbeleer is de 4de kandidaat voor het federaal parlement. Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel staat op nummer 9 voor de Vlaamse lijst.

“De prominente plaats van Jordy De Dobbeleer is een bewuste vraag van onze lokale afdeling”, benadrukt schepen Vande Winkel. “Jordy draait al 15 jaar mee in de politiek en miste op een haar na een zitje in de gemeenteraad. Hij heeft een pak politieke ervaring als onderhandelaar bij de meerderheidsvorming, als voormalig OCMW-raadslid, lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) en als voorzitter van het lokale PWA. Als parlementslid zou hij zeker een meerwaarde betekenen voor onze stad.”

De vierde plek is in principe geen verkiesbare plek. Enkel indien Groen een ronduit uitstekend resultaat neerzet in mei heeft De Dobbeleer uitzicht op een zitje in het parlement. Vande Winkel: “Maar je weet nooit welke uitslag uit de bus komt in mei. We gaan in elk geval in heel de provincie campagne voeren voor Ninove; onze stad verdient immers een echt parlementslid.”

De combinatie van die toppositie met een plaats in de top 10 voor Vande Winkel op de Vlaamse lijst onderstreept het belang dat Groen hecht aan de Denderstreek. De Dobbeleer: “Het raakte volledig ondergesneeuwd in het globale verkiezingsresultaat in Ninove, maar Groen heeft het uitstekend gedaan bij de verkiezingen van 2018. Als je de uitslagen van de provincieraadsverkiezingen apart bekijkt gaat Groen er fors op vooruit.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons