Ninove 28 Mar 2020 - 11u34
Clear Sky
6.53°C

In dialoog met Guy D’Haeseleer

03 april 2019

NINOVE – Verkiezingen, wat doet dat met een mens? Deze vraag speelde op de achtergrond bij het gesprek dat we hadden met Guy D’Haeseleer. De achtergrond: de Ninoofse situatie van de afgelopen vijf maand.

Geen Ninoofse politicus deed de afgelopen maanden meer van zich spreken dan Guy D’Haeseleer. Zelfs de nationale en internationale pers hadden hem en Ninove ontdekt.

Niet verwonderlijk als je bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 met Forza 40 procent van de stemmen haalt en een monsterscore van 8.173 voorkeurstemmen neerzet.

Dan zit je gebeiteld om burgemeester te zijn. Niet dus, want op het allerlaatste moment sloten alle overige partijen – behalve de N-VA – zich aaneen en keerde voor hem de zoete smaak van de overwinning in de bitterheid van de nederlaag.

Hoe heeft hij die tegenslag verwerkt? Heeft hij niet even gedacht om er maar mee op te houden?

Waar en bij wie haalt hij de kracht om verder te doen? En vooral: hoe moet het nu verder?

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons