Ninove 04 Apr 2020 - 06u46
Scattered Clouds
6.81°C

In dialoog met Hans De Smet

25 maart 2019

NINOVE – Verkiezingen, wat doet dat met een mens? Deze vraag speelde op de achtergrond bij het gesprek dat we hadden met Hans De Smet. De achtergrond: de Ninoofse situatie van de afgelopen vijf maand.

Al had Hans De Smet geen hoge verwachtingen over de resultaten van zijn partij ‘Anders-Partij voor de gehandicapten’, toch was hij ontgoocheld in de uitslag op 14 oktober.

Hem een ongeleid projectiel noemen, is echt te kort door de bocht. Maar eigenzinnig is hij wel, zowel in de politiek als in de kunst. Dat bleek ook in het gesprek dat we met hem hadden.

Heeft hij die ontgoocheling inmiddels verwerkt?

Hoe analyseert hij de resultaten en de weerslag daarvan op de Ninoofse samenleving?

Wat bezielde hem om als eenling in te gaan tegen de ‘Mars voor democratie’ op 03 januari?

Heeft hij in de schilderkunst een uitlaatklep gevonden voor zijn politieke ideeën?

Op al deze en andere vragen gaf hij eerlijke en vranke antwoorden. Recht voor de raap en niet geneigd om de gebaande wegen te bewandelen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons