Ninove 31 Mar 2020 - 19u25
Clear Sky
6.1°C

Ninoofse N-VA-kandidaten leggen nadruk op migratie en klimaat

11 maart 2019
Ninoofse N-VA-kandidaten leggen nadruk op migratie en klimaat

NINOVE – Laura Peeters (26 j. – 10de opvolger federaal) en Niklas Arents (24 j. – 13de opvolger Vlaams) zijn de Ninoofse N-VA-gezichten voor de komende verkiezingen. Migratie en klimaat zijn voor hen de belangrijkste thema’s.

Het voorstel van N-VA-minister Liesbeth Homans maakt voor Laura en Niklas een proefperiode mogelijk voor het Islamitisch Cultureel Centrum (ICC) in Meerbeke. “Vijf jaar lang moet het ICC dan aan een reeks nieuwe voorwaarden voldoen, vooraleer het recht heeft op overheidssteun of belastinggeld. Wahabistische en salafistische strekkingen wil de N-VA niet in Ninove.”

Laura en Niklas sluiten zich volledig aan bij de kritische, doordachte standpunten van de N-VA. Ninove. Er moet een einde komen aan de buitenlandse giften en dus ook aan de inmenging van buitenlandse politiek.

“Erkenning is voor elke gemeenschap van belang. Maar eerst moet er vertrouwen zijn”, aldus Laura Peeters. Het voorstel van de N-VA zorgt daar volgens haar voor.

Klimaatplan

De N-VA heeft ook een concreet klimaatplan. Laura en Niklas zien op 26 mei een duidelijke keuze voor de kiezer: “Ofwel het ecorealisme van de N-VA ofwel het groene luchtkasteel van gebakken lucht. De verkiezingen van 26 mei mogen gerust over het klimaat gaan. We dagen de andere partijen uit om eindelijk eens concreet te worden. De N-VA heeft als enige partij een plan klaar voor het klimaat. Het uitgangspunt daarbij is een geleidelijke energietransitie, die rekening houdt met alle domeinen, ook het economische.”

De technologieën, die we in Vlaanderen ontwikkelen, kunnen volgens hem de hefbomen zijn om de wereld te veranderen. “Vlaanderen zit niet stil en is nu al koploper in tal van sectoren. Het klimaatdebat moet dus zeker ook gaan over technologische vooruitgang om de CO2-uitstoot te verminderen, over biotechnologie en over aanpassing aan het klimaat. Het plan van de N-VA heeft voor elk van die thema’s aandacht.”

“Op straat komen voor het klimaat is nobel, als jongere zelf in de politiek stappen om vooruitgang te boeken is doeltreffender”, concludeert Niklas Arents.

Donderdag 9 mei organiseert N-VA Ninove een klimaatdebat met EU-parlementslid Mark Demesmaeker (N-VA). Het debat heeft plaats in buurthuis Berdam, Edingsesteenweg 2 Ninove.

Info: website N-VA Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons