Ninove 10 Apr 2020 - 09u21
Clear Sky
8.89°C

Over witte producten, intriganten, postjesjagers en paria’s

05 februari 2019

NINOVE – Dat vooral Joost Arents (Onafh.) kop van jut was tijdens de gemeenteraad van 31 januari is niet verwonderlijk. Het Forza-blok deed er alles aan om hem weg te zetten als intrigant en postjesjager. Maar Arents beet wel van zich af.

Als je een burgemeesterssjerp en schepenambten binnen handbereik hebt en je vangt uiteindelijk bot, komt dit hard aan. Dat de Forza-fractie en met name Guy D’Haeseleer dit moeilijk kunnen verteren is begrijpelijk en menselijk. De schuldige is voor hen Joost Arents. Hij zorgde met zijn persoonlijke démarche voor een meerderheid mét Open VLD en Samen en zonder Forza.

Postjes

Guy D’Haeseleer liet tijdens het debat over de startnota geen kans onbenut om hem te kapittelen. Zo begon hij zijn analyse met “Geachte collega’s, mijnheer Arents.”  Om hem nadien onder de neus te wrijven dat hij niet voor de inhoud was gegaan maar voor het schepenpostje. “Niemand, behalve jouw hondje, gelooft dat. Je hebt onderhandeld om zo weinig mogelijk bevoegdheden te krijgen.”

En zijn Forza-genoot Rudy Coryn noemde hem “een wit product, die eerst zijn eigen partij (N-VA nvdr) heeft gezuiverd en twee leden onwettig uit de fractie heeft gezet.”

Joost Arents liet een en ander Siberisch kalm over zich heen gaan, maar riposteerde toch op deze en andere aantijgingen. “Ik heb één keer lang getelefoneerd met Guy D’Haeseleer om zijn beleidsnota te kennen. Ik kreeg van hem veel mandaten toegewezen om toch niet met de huidige meerderheid mee te gaan. Maar hij wou dit enkel mondeling en niet schriftelijk bevestigen.”

En hij had nog meer in petto aan diens adres. “Je komt enkel naar de plenaire vergaderingen in het Vlaamse parlement omwille van de vergoeding. Je bent op geen enkele commissie aanwezig. Met belastinggeld bouw jij hier jouw imperium uit. Je levert amper werk voor jouw parlementaire wedde. Elders had je allang een C4 gekregen.”

Paria

Dat liet de Forza-kopman zich natuurlijk niet zeggen.

“Mijn partijvoorzitter en mijn kiezers evalueren mij. Onze partij is in het parlement steeds als een paria behandeld. In het begin deed ik tientallen wetsvoorstellen en stelde ik vele honderden vragen. De voorstellen van Vlaams Belang kwamen niet eens op de agenda; we kregen enkel hoongelach in het parlement. We hebben momenteel zelfs geen stemrecht in de commissies. Dus hou ik mij bezig met mijn netwerk van mijn kiezers. Daar krijg ik wel waardering. Ondanks mijn gezondheidstoestand doe ik waarmee ik het best van dienst kan zijn. Elke stem die ik van jullie afpak is goed.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons