Ninove 05 Apr 2020 - 19u37
Clear Sky
17.02°C

De startnota: een nieuw begin of oude wijn in nieuwe zakken?

03 februari 2019
De startnota: een nieuw begin of oude wijn in nieuwe zakken?

NINOVE – Een bits debat van vier uur over de startnota van de meerderheid. Hoe vat je dat samen? Net zoals je een koe in een twee peka’tje krijgt: biefstuk per biefstuk.

Het is haast ondoenbaar en al zeker niet leesbaar om het debat tussen oppositie en meerderheid in extenso te verslaan. We pikken er een aantal interessante (soms leuke) thema’s uit om ze elders apart toe te lichten.

Mocht je het hele debat willen herbekijken, of sommige delen ervan, dan kun je terecht op de link hieronder naar de livestream van de raadszitting, die Ninofmedia donderdagavond 31 januari bracht.

Globaal voldeden alle debaters aan de verwachtingen. Voor de meerderheid was de startnota een nieuw begin. En evengoed wezen haar verdedigers op de verdiensten en verwezenlijkingen van de afgelopen legislatuur. ’t Is goed in eigen hert te kijken…

Voor de oppositie deugde er bijna niets aan. Ja, hier en daar vond een schamel idee wel genade in de ogen van de 16 opposanten, maar dit waren hooguit enkele borrelnootjes en geen vette vis.

Het ging over de startnota, maar evenzeer – en wellicht meer – over de onderliggende gevoelens. Je moet niet doorgestudeerd hebben in de dieptepsychologie om te begrijpen dat het donderdagavond in wezen vooral daar om ging.

Frustratie om de gemiste kansen als een kind dat op de draaimolen van kermis Meerbeke de 'flosj' tussen zijn handen voelt glippen. Miskenning van het eigen grote gelijk, dat niet had geresulteerd in verkiezingswinst. Wrevel omdat je wordt weggezet als tweederangs raadslid of schepen. Ergernis omdat anderen en niet jij zes jaar lang terug de lakens mogen uitdelen.

En nu maar hopen dat het de komende maanden en jaren over het echte beleid zal gaan. Over de realisatie van wat goed is voor de Ninoofse burger. Aan ideeën geen gebrek; er is voldoende kwaliteit aanwezig langs de beide kanten van de frontlijn.

Linken naar de livestream

Deel 1 van de livestream.

Deel 2 van de livestream.

Deel 3 van de livestream.

 

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons