Ninove 04 Apr 2020 - 22u20
Few Clouds
14.95°C

Nieuwjaarsreceptie in… mei

31 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie in… mei

NINOVE – De uitgestelde nieuwjaarsreceptie van 6 januari zal toch plaatsvinden, maar dan in mei. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) zei dit woensdag j.l. aan Radio 2, tijdens de voorstelling van de Oost-Vlaamse burgemeesters.

De regionale omroep laat deze week alle burgemeesters aan het woord tijdens de ‘Burgemeestersmarathon’. Daar ging Tania De Jonge ook even in op de nieuwjaarsreceptie van 6 januari. Deze was op advies van de politie afgelast uit vrees voor rellen. Op 3 januari was eerder een betoging door Ninove getrokken uit protest tegen de nieuwe bestuursmeerderheid en als steun aan Forza-lijsttrekker Guy D’Haeseleer, de grote overwinnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. De vrees was dat het protest drie dagen later nog niet zou zijn geluwd.

Maar uitstel is geen afstel en de receptie komt er dan toch. “Een exacte datum is nog niet vastgelegd”, aldus de burgemeester. “Die komt er zeker in mei. We moeten nog zien wanneer, want er zijn in die periode veel communiefeesten gepland. We willen de receptie ook combineren met de opening van ons nieuw politiekantoor én met de verwelkoming van de nieuwe inwoners van Ninove.”

Tania De Jonge hoopt dat de gemoederen tegen dan zullen bedaard zijn. "We hebben na de verkiezingen veel negatieve reacties gekregen, ik hoop dat het gezond verstand zal terugkeren. Op die manier kunnen we de Ninovieters de receptie geven waarop zij recht hebben."

Of het wensdenken is, zal blijken. Er zijn namelijk Vlaamse, federale en Europese verkiezingen op 26 mei. En de verkiezingsmodus zal bij alle partijen dan weer op volle toeren draaien. Sommigen zijn er nu nog niet uitgeraakt. Ook de burgemeester is kandidaat, net als haar opponent Guy D’Haeseleer.

Maar wie weet, ontstaat in Ninove een nieuwe traditie: een nieuwjaarsreceptie in mei.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons