Ninove 28 Mar 2020 - 16u54
Clear Sky
12.57°C

Guy D’Haeseleer Oost-Vlaams kopman Vlaams Belang voor Vlaamse parlementsverkiezingen

12 januari 2019
Guy D’Haeseleer Oost-Vlaams kopman Vlaams Belang voor Vlaamse parlementsverkiezingen

NINOVE – Forza-kopman Guy D’Haeseleer zal de Oost-Vlaamse lijst trekken voor het Vlaams Belang bij de Vlaamse parlementsverkiezingen op 26 mei 2019.

Vlaams Belang maakte de lijsttrekkers bekend voor de Vlaamse, de federale en de Europese verkiezingen op 26 mei a.s. Het zal niemand verwonderen dat de partij Guy D’Haeseleer uitspeelt als kopman in de Oost-Vlaamse kieskring voor het Vlaams parlement. Hij heeft inmiddels een lange staat van dienst in de nationale en de plaatselijke politiek.

Sinds 1994 zit hij in de Ninoofse gemeenteraad. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 haalde hij met zijn plaatselijke lijst Forza 40 % van de stemmen. Goed voor 15 zetels maar net niet voldoende om een absolute meerderheid te vormen in de Ninoofse raad.

Daarnaast was hij van 1999 tot 2004 volksvertegenwoordiger voor het Vlaams Blok en nadien tot op heden voor het Vlaams Belang. In 2007 en 2010 was hij telkens Oost-Vlaams lijsttrekker voor de federale kamer, in 2014 voor het Vlaams parlement. Van 2007 tot 2010 is hij quastor geweest van de Kamer van Volksvertegenwoordigers; vanaf 2014 tot nu is hij ook deelstaatsenator voor Vlaams Belang.

Toch zegde Guy D’Haeseleer ons te hebben getwijfeld om die lijsttrekkersrol terug op te nemen. “Ik heb de vraag van mijn partijvoorzitter (Tom Van Grieken nvdr) lang in beraad gehouden omwille van gezondheidsredenen. Maar ik ben een loyale partijsoldaat en heb dan maar toegegeven. Met mijn gezondheid gaat het trouwens ook de betere kant op. Ik blijf echter de focus op Ninove houden.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons