Ninove 05 Apr 2020 - 18u56
Clear Sky
4.85°C

“Forza Ninove en co: een stem uit de marginale driehoek”

08 januari 2019
“Forza Ninove en co: een stem uit de marginale driehoek”

NINOVE – Filip De Bodt liet eveneens zijn licht schijnen op de uitslag van de verkiezingen en de coalitievorming. We geven alvast de laatste paragraaf uit zijn lang betoog mee hieronder. Voor het hele artikel klik je op de link onderaan deze bijdrage.

De Bodt is geboren in Ninove (1962), was inwoner van Geraardsbergen (1974-1994) en verkozen als gemeenteraadslid voor LEEF! in Herzele. Hij is o.a. actief in de vzw Climaxi, mede-bezieler van het vroegere Denderaktiekomitee en vooral van de vzw 't Uilekot.

In zijn betoog, dat hij maandag 07 januari verspreidde via de site van 't Uilekot, gaat hij dieper in op de situatie in wat hij 'de marginale driehoek' noemt: de Denderstreek.

Mocht je zijn hele analyse niet zien zitten, dan is alvast zijn besluit interessant.

“Daarnaast staat het bestuur nog voor een grote uitdaging: de lijsttrekker van Forza Ninove, Guy D’Haeseleer, is geen dommerik. In het Vlaams Parlement waren zijn tussenkomsten in 2018 beperkt tot twee gezamenlijke voorstellen en één mondelinge vraag. Vanuit zijn standpunt bekeken is dat pure logica: het geeft hem de tijd en de financiële middelen om volop bezig te zijn met zijn Ninoofse kiezers.”

“Als de Ninoofse coalitie Forza geen volstrekte meerderheid in handen wil spelen, dan zal ze een sterk inhoudelijk verhaal moeten brengen, waarin geluisterd wordt naar de sociale en lokale noden van de mensen. De meest verstandige methode, die men moet hanteren, zal dan ook directe communicatie zijn. Die bestaat niet alleen uit folders, gemeentelijke bladen en persmededelingen. Een voortdurende aanwezigheid in de wijken is een noodzaak. Op dat vlak kan men best een deel van de methode D’Haeseleer volgen: kom uit je bureau, maak van je ambtenaren socio-culturele werkers en ga de straat op.”

Info: de link naar het hele artikel vind je hiervzw ’t Uilekot.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons