Ninove 28 Mar 2020 - 12u15
Clear Sky
6.53°C

Lieven Meert (Samen): “Die kloof dichten en voor zekerheid zorgen voor elke Ninovieter is onze opdracht.”

05 januari 2019

NINOVE – Als fractieleider van Samen benadrukte Lieven Meert vooral de positieve elementen in de startnota, die burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) had gepresenteerd tijdens de installatievergadering en eerder op de dag aan de verzamelde pers.

Al had hij ook aandacht voor de “polarisering en tweedeling, overgoten met een saus van extreme ranzigheid.” Hij pareerde niet alleen de klachten over het gebrek aan democratie, maar gaf Guy D’Haeseleer (Forza) ook lik op stuk in verband met diens allusies op de ‘postjespakkerij’ door Joost Arents (Onaf.).

“Wie is Vlaams parlementslid, gemeenteraadslid, lid van het sociaal comité en bovendien ook nog eens senator? U. Wie vond het enkele jaren geleden absoluut niet nodig om alle mandaten en lonen van Ninove openbaar te maken? U. Als er één iemand is, die de voorbije weken geprobeerd heeft om overlopers te lokken met mandaten, dan bent u dat. En nu is Joost plots alleen maar een verrader in uw ogen. Maar een verrader van wat is hij dan precies, meneer D’Haeseleer? Een verrader omdat hij wél praat, overlegt, bruggen bouwt en samen een stad wil maken? Een verrader van Ninove, is het dat?”

Zekerheid bieden

Hij ging ook in op de vraag van de Ninovieters om zekerheid. “We wonen en leven op 25 kilometer van Brussel. Dat is een realiteit waar je werk van maakt. De Ninovieters - oud en nieuw - zekerheid geven, dat doe je elk uur, elke dag. Dat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal: bestuur én oppositie en ook van de Ninovieter zelf.”

Lieven Meert sloeg ook een mea culpa. “Ik ben 6 jaar schepen geweest, maar ben er blijkbaar niet in geslaagd om dat gevoel van onzekerheid voldoende weg te nemen. Reden te meer om er de volgende 6 jaar alles aan te doen en daar wel in te slagen. Weg van de tweedeling, de polarisering, het zwart-wit, het wij tegen zij, maar eerder 50 tinten grijs. Met mededogen wanneer het kan, met strengheid wanneer het moet.”

De startnota van het nieuwe bestuur is voor hem een goeie eerste aanzet. “Vanuit Samen hebben we mee onze stempel gedrukt op de krachtlijnen in deze startnota. Ze is een basis die we de komende maanden moeten aanvullen met de ideeën van de Ninovieters zelf, de verenigingen en ook van de oppositie.”

Maar daarvoor heeft Ninove de steun nodig van de Vlaamse regering. “Van de 25 middelgrote steden in Vlaanderen is Ninove de 5de grootste. Maar we ontvangen wel de op één na laagste bijdrage per inwoner uit het Gemeentefonds. Laat ons dit de komende maanden en jaren, over meerderheid en oppositie heen, op tafel leggen zodat de Vlaamse regering hier echt werk van maakt. Het is tijd dat Ninove van Vlaanderen de erkenning krijgt die ze verdient.”

Hij besloot met een voluntaristische oproep. “Laat vanavond het startpunt zijn om te focussen op wat ons bindt om samen aan onze stad te bouwen, om samen het Ninove van de toekomst vorm te geven. Laat ons inzetten op al die Ninovieters - oud en nieuw - die zo graag wel vooruit willen, in plaats van alleen te focussen op die kleine minderheid die dat absoluut niet wil. En de reden is simpel: niet willen is gewoon geen optie. Foeteren, stampen en schelden zal ons geen moer vooruit helpen. Daar zit werkelijk geen enkele toekomst in. De kloof dichten en voor zekerheid zorgen voor elke Ninovieter, collega’s, dat is onze opdracht de volgende 6 jaar.”

Wij geven hierbij de integrale versie van zijn speech.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons