Ninove 10 Apr 2020 - 05u08
Clear Sky
8.89°C

Schild & Vrienden steunt Forza Ninove met ‘Mars voor Democratie’

02 januari 2019
Schild & Vrienden steunt Forza Ninove met ‘Mars voor Democratie’

NINOVE – De installatievergadering van donderdag 03 januari 2019 zal niet zonder achtergrondtumult verlopen. “Wij gaan betogen op de avond dat de nieuwe coalitie van verliezers zal worden aangesteld”, aldus initiatiefnemer Dries Van Langenhove (Schild & Vrienden) van de 'Mars voor Democratie'.

De betoging is gericht tegen de nieuwe coalitie. “Het is een mars voor de democratie”, benadrukt Van Langenhove op zijn forum. “De kiezers van Vlaams Belang en N-VA hebben een duidelijk signaal gegeven dat ze een ander beleid willen. Je mag hen niet zomaar aan de kant schuiven. Daarom moeten we op straat komen. Wij zijn alvast klaar om donderdag een krachtig, geweldloos signaal te geven aan de ondemocratische coalitie van verliezers.”

Inmiddels hebben o.a. Voorpost en ’Make Vlaenderen Great Again’ (sic) zich bij de oproep van Schild & Vrienden aangesloten. Het is duidelijk een actie, die niet alleen misnoegde Forza-kiezers wil mobiliseren, getuige de oproepen en reacties op verschillende sociale fora.

Veiligheid

De betogers komen op 3 januari samen om 18.30 uur aan het station. Daarna gaat de optocht via de Stationsstraat-Biezenstraat-Lavendelstraat-Kaardeloodstraat-Centrumlaan naar het stadhuis.

Daar start om 19.30 uur de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad. Er zijn voor het stadhuis een aantal toespraken gepland en Guy D’Haeseleer zou even de raadszaal verlaten om de betogers toe te spreken.

Daarna trekt de stoet via de Centrumlaan-Graanmarkt-Dreefstraat terug naar het station.

Volgens Dries Van Langenhove zal zijn mars goed verlopen, aangezien S&V zelf stewards en vrijwilligers inzet. Alles is ook doorgesproken met de politie. Zijn aanvraag is bij de burgemeester ingediend; zij heeft hiervoor een toelating gegeven.

Gelet op de grimmige sfeer, die sinds de bekendmaking van de coalitie heerst, heeft burgemeester Tania De Jonge vorige week al overlegd met de politie en de brandweer. Maandag 31 december volgde nog een overleg met de veiligheidscel en provinciale diensten. Naast de lokale is ook de federale politie ingeschakeld om alles in goede banen te leiden en niets aan het toeval over te laten.

De stad neemt de nodige veiligheidsmaatregelen.

Het stadhuis zal op 3 januari uitzonderlijk gesloten zijn in de namiddag. Ninia shopping Center sluit om 18.00 uur.

Aan de bewoners van het centrum waar er glasophaling is op vrijdag 4 januari, wordt gevraagd om het glas pas vrijdagochtend 4 januari buiten te zetten.

Het stadsbestuur heeft eveneens beslist de geplande nieuwjaarsreceptie op 06 januari niet te laten doorgaan.

 

Info: live verslag van de installatievergadering en de  'Mars voor Democratie' via de facebookpagina op www.facebook.com/Ninofmedia/.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons