Ninove 10 Apr 2020 - 05u19
Clear Sky
8.89°C

N-VA Ninove blijft consequent kiezen voor oppositierol

19 december 2018
N-VA Ninove blijft consequent kiezen voor oppositierol

NINOVE – De lokale afdeling van de N-VA blijft vasthouden aan haar keuze voor de oppositie, na het teleurstellend resultaat van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

De verkiezingen van 14 oktober waren voor de partij een serieuze afknapper: ze daalde van 5 naar 2 zetels. Tegelijk kwam ze daardoor echter in een beslissende positie om een van de twee blokken – Open VLD-Samen of Forza Ninove – aan een bestuursmeerderheid te helpen. Onmiddellijk na die desastreuze uitslag deelde N-VA Ninove echter mee dat ze koos voor de oppositie.

De afgelopen dagen kreeg de partij twee keer de zwarte piet toegespeeld. Eerst weigerde ze een lijstenverbintenis met de Open VLD, waardoor een extra zetel in het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) naar Forza ging. Daarna haakte de partij ook af voor de vorming van een bestuursmeerderheid met Open VLD en Samen.

Signaal van de kiezer

Toch is die houding voor afdelingsvoorzitter Johan Soetaert logisch en in lijn met de uitslag van de verkiezingen. “Het signaal van de kiezer was duidelijk. Dat gaan wij niet zomaar naast ons neerleggen en in de eerste de beste coalitie stappen, die men ons aanbiedt. Andere partijen proberen nu de schuld van de huidige politieke impasse in onze schoenen te schuiven.”

Dat vindt de voorzitter tamelijk onbehoorlijk. “Men probeert zijn verantwoordelijkheid te ontlopen en de zwarte piet bij ons te leggen. We krijgen nu van beide kanten klappen en verwijten te verwerken, maar we houden consequent onze lijn aan: de N-VA zal haar verantwoordelijkheid nemen vanuit de oppositie. We zullen vanuit deze positie elk dossier en elk voorstel, dat op de gemeenteraad komt, beoordelen én steunen als dat het algemeen belang van onze stad en inwoners dient."

MLI

Foto - Jacques De Kegel

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons