Ninove 08 Apr 2020 - 14u47
Overcast Clouds
12.03°C

“Stop met klagen en zagen,…de verkiezingscampagne is voorbij!”

16 november 2018
“Stop met klagen en zagen,…de verkiezingscampagne is voorbij!”

NINOVE – De gemeenteraadsverkiezingen liggen inmiddels een maand achter de rug. Het partijbestuur van Open VLD Ninove heeft na een intern debat een standpunt ingenomen met betrekking tot de toekomstige meerderheid. We geven hieronder de belangrijkste elementen uit een lang betoog.

“Het initiatiefrecht tot het vormen van een bestuursmeerderheid blijft wat ons betreft bij de lijsttrekker van Forza Ninove”, aldus Open VLD. “We stellen echter vast dat Guy D’Haeseleer, een maand na de verkiezingen, niet verder komt dan ‘in alle rust en stilte gesprekken te voeren’. In tal van interviews blijft hij uithalen naar onze partij en burgemeester, door ons te beschuldigen van een 'verrottingsstrategie'. Ons antwoord hierop is simpel maar duidelijk: stop met klagen en zagen en neem op een ernstige manier uw eigen verantwoordelijkheid op; de verkiezingscampagne is voorbij!”

Argumenten

Een mogelijke samenwerking met Forza Ninove is voor Open VLD Ninove uitgesloten. De partij somt hiervoor een aantal argumenten op.

  1. Ideologische principes – “De liberale basisbeginselen van individuele vrijheid en gelijke kansen voor ‘elke’ Ninovieter zijn onverzoenbaar met de basisbeginselen van extremistische partijen, in dit geval Vlaams Belang/Forza Ninove.”

  2. Rechtlijnigheid en consequente houding – “Geen coalitie met Forza Ninove willen is geen verrottingsstrategie, maar een consequente houding. We vormen geen coalities met extreemrechts (ook niet met extreemlinks trouwens). Elke kiezer kent dit standpunt en weet dit als hij/zij in het stemhokje een stem uitbrengt voor Open VLD. Het omgekeerde doen zou pas kiezersbedrog zijn.”

  3. Geen vertrouwensbasis – “Guy D’Haeseleer heeft de laatste jaren Open VLD, en in het bijzonder onze burgemeester, continu door het slijk gehaald met alle mogelijke beschuldigingen, leugens, verwijten en beledigingen.”  De partij verwijst ook naar wat de burgemeester (en elkeen met een andere en/of kritische houding) van sommige Forza-aanhangers te verduren kreeg/krijgt op sociale media. “In een dergelijke sfeer van verbale agressie en negativisme die de voorbije jaren bewust wordt gevoed door Guy D’Haeseleer, verwacht men dat wij als Open VLD in zijn armen vallen om met hem te gaan besturen? Nooit!”

Besturen of oppositie

De partij zet ook de eigen goede verkiezingsuitslag in de verf. “Onze partij is niet afgestraft door de kiezer. We stegen met 2,5% naar 27% en behielden ons zetelaantal (9). Onze lijsttrekker zag haar voorkeurstemmen stijgen van 2.847 in 2012 naar 4.861 nu (+70%). 7.326 kiezers hebben onze partij het vertrouwen gegeven, dat zijn er duizend meer dan zes jaar geleden.”

Maar voor Open VLD Ninove is Guy D’Haeseleer democratisch aan zet om een nieuw bestuur te vromen. “Als het hem lukt, dan zullen we met volle overtuiging in de oppositie gaan om zijn beleid kritisch onder de loep te nemen. Maar als het hem niet lukt, vinden we dat we als tweede grootste partij met de tweede populairste lijsttrekker ook een poging moeten kunnen ondernemen om uit de impasse te raken. Lukt dat niet, dan hebben we het tenminste geprobeerd en onze verantwoordelijkheid niet ontlopen.”

De tekst besluit: “Het is niet omdat we niet samenwerken met Forza Ninove of Guy D’Haeseleer dat we de duizenden kiezers van deze partij ook de wacht aanzeggen. We willen duidelijk maken dat we deze kiezers niet uitsluiten, maar terug willen overtuigen door het voeren van een nog beter en eerlijker beleid en bestuur. Dat is ook net de essentie van politiek.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons