Ninove 03 Apr 2020 - 11u30
Few Clouds
6.28°C

Ninoofse jongeren in debat met plaatselijke politici

30 september 2018

NINOVE – De politiek naar de jeugd brengen en vice versa. Dat was de bedoeling van ‘DeBattle’: het politiek debat dat de Ninoofse jeugdraad zaterdagnamiddag 29 september organiseerde in De Kuip. Heel interactief en bijwijlen pittig.

Alle politieke partijen hadden hun vertegenwoordigers uitgestuurd naar DeBattle. Niet steeds de lijsttrekkers zelf, maar alvast politici die zinnige zaken konden zeggen over jeugd en jeugdbeleid in Ninove.

Cedric Covens modereerde het debat. “Het was bijwijlen zeer pittig; alle partijen wilden over de verschillende onderwerpen hun standpunt naar voor brengen. Als moderator is het dan niet eenvoudig om bepaalde sprekers te onderbreken en ervoor te zorgen dat iedereen evenveel aan bod komt.”

De idee voor een dergelijk debat was gelanceerd door de Vereniging van Vlaamse Jeugddiensten. "Wij zijn daar graag op ingegaan. Op die manier kunnen wij jeugd en politiek bij mekaar brengen rond verschillende aspecten, die ons aanbelangen.”

Laurens, een van de actieve aanwezigen op DeBattle, vond dit initiatief alleszins positief. “Het is leuk om op die manier hun standpunten te horen, beter dan ze ergens te lezen in een folder. Een duidelijke, interactieve manier en leuk om volgen. Het is eens wat anders dan op zaterdagmiddag te studeren of te sporten.”

Info: http://www.jeugdninove.be/jeugdraad.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons