Ninove 01 Apr 2020 - 18u52
Clear Sky
7.73°C

Welles-nietes over gratis parkeren op ‘dag van de markt’

25 september 2018
Welles-nietes over gratis parkeren op ‘dag van de markt’

NINOVE – Nogal wat verbolgen reacties op Facebook over de parkeerboetes tijdens de wekelijkse markt dinsdag 25 september. Blijkbaar gingen sommigen er van uit dat ze gratis konden parkeren wegens ‘dag van de markt’. Ten onrechte, aangezien dit evenement pas volgende week 02 oktober plaatsvindt. Al moest de schepen van lokale economie toegeven dat de informatie vanuit de stad niet correct was.

Kafka in Ninove”, titelt Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) op zijn Facebookpagina. “Vandaag dag van de markt = gratis parkeren.” Hij voegt er de beslissing van het schepencollege aan toe, waarop 25 september staat aangeduid als ‘dag van de markt’. “Ondertussen blijft OPC iedereen opschrijven. Heb zopas een OPC-controleur gesproken. Volgens de man geldt het gratis parkeren enkel in ‘de blokken’. Hallo?! Kan het nog gekker in deze stad?!? Forza Ninove roept elk slachtoffer van deze geldklopperij op om de boete niet te betalen!” Hij besluit: “Tijd voor de grote kuis!”

Schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) reageert even kordaat. “De ‘dag van de markt’ is pas volgende week en dan kun je inderdaad gratis parkeren in de binnenstad. Er is geen enkele officiële communicatie geweest, dat het vandaag ‘dag van de markt’ zou zijn. Ik ben dus niet verantwoordelijk als personen dit proclameren zonder zich te informeren. Het afschrift van de collegebeslissing is overgemaakt aan OPC en de dienst lokale economie.”

De beslissing, die Guy D’Haeseleer als bijlage meegeeft, blijkt oude informatie, die het college van burgemeester en schepenen weken geleden aanpaste. De ‘dag van de markt’ is toen verplaatst van 25 september naar 2 oktober.

“Ja inderdaad Kafka”, gaat de schepen verder in zijn verontwaardiging. “Forza Ninove stuurt (opnieuw) verkeerde informatie de wereld in via Facebook. Als Forza Ninove de verslagen van het schepencollege beter zou hebben opgevolgd, zouden ze gezien hebben dat het college van burgemeester en schepenen de dag van de markt en alle maatregelen daarrond met een week heeft verplaatst naar dinsdag 2 oktober. Die beslissing is weken geleden genomen. Dus voor ze foutieve informatie de wereld insturen, zouden ze beter eerst even controleren of hun info klopt. Maar dit past natuurlijk weer perfect in hun campagnepolitiek.”

Foutieve informatie

Maar kijk, even later moest schepen Triest fors gas terugnemen, met verontschuldigingen aan het adres van Guy D’Haeseleer en Forza Ninove. “Ik moet toegeven, dat ik serieus in mijn wiek geschoten was en hen verantwoordelijk achtte voor de verspreiding van fake news. Jammer genoeg heb ik de informatie waarnaar zij verwezen opgezocht; het blijkt dat zij gelijk hebben. Onder mijn moto ‘wie A zegt moet B zeggen’, geef ik dan ook eerlijk toe dat ik verkeerd was en verontschuldig ik mij bij Guy en Forza Ninove voor mijn reactie. Niet dat ik zelf de informatie van de stad moet aanpassen. Toch neem ik de volledige verantwoordelijkheid hiervoor op mij."

Alain Triest besluit: “Ik zal met de burgemeester bekijken welke acties we moeten ondernemen om de mensen met een foutieve parkeerboete van vandaag schadeloos te stellen. Dit is zeer vervelend voor mij, daar ik al jaren heel veel inspanningen lever om onze markt te verbeteren!”

Dus voor alle duidelijkheid: de ‘dag van de markt’ is op dinsdag 02 oktober 2018. Die dag kun je echt gratis parkeren in de binnenstad.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons