Ninove 28 Feb 2020 - 12u07
Scattered Clouds
1.91°C

Ninoofse gemeenteraad verwelkomt de nieuwe algemeen directeur hartelijk

14 september 2018
Ninoofse gemeenteraad verwelkomt de nieuwe algemeen directeur hartelijk

NINOVE – De fractievoorzitters van de gemeenteraad hadden donderdagavond 13 september niets dan lof voor en positieve verwachtingen aan het adres van Bart Baele. Hij is sinds kort de nieuwe algemeen directeur van de hele Ninoofse administratie.

Joost Arents (N-VA) mocht de spits afbijten met een lofrede op de algemeen directeur, voorheen directeur externe dienst- en hulpverlening in Aalst. “Ik heb mijn oor in Aalst te luisteren gelegd en ben ervan overtuigd dat wij met u een topper hebben in huis gehaald. Men beschreef u daar als een fijne en intelligente mens, boeiend om mee samen te werken. We zijn blij met uw komst, want u bent hier nodig.”

Op zijn beurt heette Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) de directeur met een kwinkslag hartelijk welkom “in naam van onze bescheiden fractie. Aalst is groter, maar Ninove heeft een grotere carnaval. En als het in de raad wat te rumoerig wordt, bedaar ik wel de gemoederen. Binnen onze stadsdiensten heerste veel beroering tussen de verschillende entiteiten en personen. Dit is een kans om het geheel op een nieuwe leest te schoeien. Ik ben ook blij dat u iemand bent van buiten Ninove. U bent de juiste man op de juiste plaats.”

Aalst als voorbeeld

Freddy Van Eeckhout (CD&V) zegde verheugd te zijn met de nieuwe wind die waait binnen het stadsbestuur. “Aalst is voor mij een voorbeeld hoe men mensen ontvangt, ook inhoudelijk. Men zoekt er samen naar oplossingen in plaats van de problemen uit te vergroten. Hopelijk slaagt u hier ook in het belang van de bevolking, die wij allen moeten dienen.”

Stijn Vermassen (SP.a/Groen) herinnerde even aan de legende van de wortel, de ezel en de Aalstenaars, maar was blij zijn oud-collega in de functie van algemeen directeur te kunnen begroeten. “Ik heb in Aalst de afgelopen tien jaar de transformatie meegemaakt, met een verbetering van de dienstverlening tot gevolg.”

“Welkom en succes in uw nieuwe functie”, besloot Bruno Van Der Haeghen (Open VLD) de reeks van felicitaties. “Ik ben zelf een man van de daad en niet van woorden. De afgelopen weken heb ik over u al heel veel positieve commentaren gehoord.”

Maar het finale slotwoord was voor burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). “Het gaat inderdaad niet om de organisatie of de administratie, maar om de dienstverlening aan de burger. Uit de contacten die ik met u de afgelopen weken had, zijn mij een aantal positieve kenmerken opgevallen. U bent zeer duidelijk, werkt heel gestructureerd en bent echt getalenteerd. Het personeel is vol lof over u. De stad staat inderdaad voor een enorme uitdaging. U zal ons loodsen naar een nieuwe en moderne organisatie.”

“Een goede oud-collega-secretaris gaf me de wijze raad mee: hou de pen en hou de mond”, aldus Bart Baele in zijn dankwoord. “Maar laat ik toch iets zeggen. Het ideaal is om alle diensten onder te brengen in één organisatie en één administratie. Het decreet op het lokaal bestuur sterkt ons in die ambitie en het momentum ligt ideaal. Ik heb hierover al heel veel ideeën gehoord en ben aangenaam verrast geweest door de ambitie bij de collega’s. We zullen de lat hoog leggen en er stap voor stap aan werken. Dank u voor uw vertrouwen.”

“U kan op mijn steun rekenen”, beaamde gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open VLD). Hij nodigde na afloop gemeenteraadsleden en publiek uit voor een korte receptie.

 

https://www.ninofmedia.tv/nieuws/actua/item/1427-bart-baele-uit-zottegem-wordt-algemeen-directeur-van-de-stad-en-ocmw-ninove

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons