Ninove 29 Mar 2020 - 21u37
Broken Clouds
4.91°C

De Vlaamse Jeugdraad ontslaat vier jongerenadviseurs waaronder Niklas Arents

12 september 2018
De Vlaamse Jeugdraad ontslaat vier jongerenadviseurs waaronder Niklas Arents

NINOVE – De Vlaamse Jeugdraad ontsloeg vier jongerenadviseurs. Onder hen Niklas Arents, kandidaat op de N-VA-lijst in Ninove.

Die beslissing volgt in de nasleep van de Pano-reportage over Schild & Vrienden. Daarin bleek de rechts-conservatieve jongerenbeweging ‘geïnfiltreerd’ te zijn in de Vlaamse Jeugdraad. Dit is het officiële adviesorgaan van de Vlaamse jeugd.

“Intern gingen wij deze week met elk van de 4 betrokken adviseurs in gesprek”, aldus het persbericht van de Vlaamse Jeugdraad. “Op basis van vastgestelde feiten en deze gesprekken kwam de adviesraad - bestaande uit 16 stemgerechtigde leden - tot het besluit om alle 4 de jongerenadviseurs te ontslaan. Niet alleen hebben ze onze organisatie ernstige schade berokkend, er is ook een grote vertrouwensbeuk tussen hen en onze organisatie. In welke mate elk van deze 4 betrokken waren bij Schild & Vrienden en of zich al dan niet schuldig hebben gemaakt aan racistische en discriminerende uitspraken, daarvoor plaatsen wij ons vertrouwen in het gerecht.”

De vier hebben hun ontslag aanvaard. Het gaat om Jeroen Bergers, Thomas Decat, Inne Volkaerts en Niklas Arents. Deze laatste staat op de Ninoofse N-VA-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Eerder vandaag – en vooraleer de beslissing van de Vlaamse Jeugdraad bekend was – liet de lijsttrekker weten dat het plaatselijk partijbestuur daarover aanstaande vrijdag zou samenkomen. “Wat vandaag in de krant staat is niet correct”, aldus Joost Arents. “Niklas Arents zat niet in de geheime chatgroep van Schild & Vrienden, waarin alle racistische en homofobe berichten uit de reportage open en bloot te zien waren. Hij zat in een kleine prive chatgroep. Blijkbaar bestaan er heel wat privé chatboxen op het internet.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons