Ninove 02 Apr 2020 - 10u36
Clear Sky
0.6°C

“Vertrouwensbreuk nekt fusie Ninove Welzijn en Volkswelzijn”

18 juli 2018
“Vertrouwensbreuk nekt fusie Ninove Welzijn en Volkswelzijn”

NINOVE/DENDERMONDE – De Ninoofse gemeenteraad stelde dinsdagavond 17 juli de goedkeuring uit van het fusievoorstel tussen Ninove Welzijn en Volkswelzijn (Dendermonde). De raad van bestuur van Volkswelzijn trekt daarom de stekker uit de mogelijke samenwerking. Voor de huurders en werking van Volkswelzijn wijzigt er niets.

“Na eerdere manoeuvres van Open VLD Ninove in de media en op de provincieraad, is dit voor Volkswelzijn uit Dendermonde het incident te veel”, aldus voorzitter Bogman. ”De raad van bestuur van Volkswelzijn ervaart een gebrek aan vertrouwen voor een gezonde start en bergt de fusieplannen eenzijdig op.”

Doordat de minister van wonen elke sociale huisvestingsmaatschappij een minimum van 1.000 woningen oplegt, moest Ninove Welzijn op zoek naar een fusiepartner. Met iets meer dan 700 woningen halen zij die norm niet. Met Volkswelzijn uit Dendermonde (bijna 1.100 woningen) dacht men een geschikte partner gevonden te hebben.

Tom Bogman: “Volkswelzijn zag in eerste instantie ook voor zichzelf een meerwaarde. Zo zouden we op vlak van personeel en expertise stevige winsten kunnen boeken. We zouden de middelen vooral kunnen gebruiken waar ze nodig zijn: de bouw van sociale woningen voor wie zwak staat op de klassieke woningmarkt. Een fusiemaatschappij met meer dan 2.000 woningen op termijn zou meteen ook klaar zijn voor de toekomst.”

“Hoewel beide raden van bestuur een evenwichtig fusievoorstel hadden onderhandeld én goedgekeurd, begonnen leden van de Ninoofse VLD stokken in de wielen te steken. Een uithaal via de media en een respectloze tussenkomst in de provincieraad – waar het dossier nota bene bij wisselmeerderheid tóch werd goedgekeurd – zorgden voor verzuurde relaties. Het uitstel op de gemeenteraad in Ninove gisteren was de spreekwoordelijke druppel te veel.”

“Een fusie is een beetje zoals een huwelijk”, besluit voorzitter Tom Bogman. “Wanneer twee mensen beslissen om te trouwen maar er op het laatste moment toch twijfels ontstaan, is het beter om niet te trouwen in plaats van een slecht huwelijk aan te gaan. Ik betreur dat ons verhaal hier moet eindigen, maar wij kunnen de goede werking van Volkswelzijn niet op het spel zetten. Open VLD draagt een grote verantwoordelijkheid, want het zijn vooral de sociaal zwakkeren in Ninove die hiervan het grote slachtoffer zijn.”

In een ander artikel elders op onze site brengen wij het verslag van de raadszitting van 17 juli j.l.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons