Ninove 01 Apr 2020 - 16u58
Clear Sky
7.73°C

Commentaar: “Hoe dom kun je zijn?”

05 juli 2018
Commentaar: “Hoe dom kun je zijn?”

NINOVE – Na afloop van de thriller België-Japan was er veel vreugde onder het publiek in de Garden of Eden. Blijkbaar heeft een of andere oen van die feestvreugde en de chaos gebruik gemaakt om in de micro op te roepen niet voor Guy D’Haeseleer te stemmen. Hoe dom kun je zijn of hoe dronken of beide?

Het incident leeft inmiddels een eigen druk leven op de sociale media. Er zijn ook voldoende getuigenissen, die het gebeuren los van elkaar bevestigen.

De organisatoren zijn alvast niet opgezet met deze commotie. Jeroen De Vroede (Veaudeville): “Wij zien al die berichten ook passeren, maar we doen niet mee aan dergelijke politieke spelletjes. Wij staan voor de sport en de voetballiefhebbers. Zelf heb ik echt niets gehoord. Maar na afloop van een dergelijke avond ligt de micro naast de installatie; velen die in de buurt zijn kunnen eraan. We wensen op die zaak echt niet te reageren. Wij willen mensen samenbrengen en dat staat voor ons altijd los van enige politieke voorkeur.”

Nogmaals: hoe dom kun je zijn om een dergelijke ‘stoot uit te steken’? Tot nader order is Forza een partij met bestaansrecht binnen ons democratisch bestel. Je kan door voor of tegen zijn. Maar er bestaan andere en meer beschaafde manieren om met elkaar in debat te gaan dan wat hysterisch/dronken gebral in een micro. Ik denk trouwens dat iemand met enige politieke flair dat soort onnozelheden niet debiteert.

Als ik in Guy D’Haeseleer zijn plaats was, dan maakte ik een lichte vreugdesprong. Mensen hebben de neiging om partij te kiezen voor de underdog. Zijn reactie: “Forza Ninove is voor dergelijke evenementen. Alleen hadden wij grote bedenkingen bij het feit dat dit niet werd georganiseerd in samenwerking met de lokale horeca. Ik betreur dat men misbruik maakt van een dergelijk evenement om op te roepen niet voor mij te stemmen. Dit wijst alleen maar op grote zenuwachtigheid binnen de meerderheid. Dergelijk evenement politiek misbruiken is voor rekening van de initiatiefnemer en heeft meestal een averechts effect.”

Om het in voetbaltermen te zeggen: het is als de gemeten voorzet van Meunier aan Chadli: hij moest er de bal maar inleggen!

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons