Ninove 08 Apr 2020 - 06u26
Few Clouds
20.67°C

Samen bouwen aan Ninove

23 juni 2018

POLLARE/NINOVE – In aanwezigheid en met steun van enkele nationale kopstukken, stelde Veerle Cosyns voor een enthousiast publiek de kandidaten voor van ‘Samen’, de politieke beweging met mensen van SP.a, CD&V, Groen en onafhankelijken.

Een vol huis was het in het parochiaal centrum van Pollare. Veel bekenden van de drie deelnemende partijen, maar ook John Crombez (voorzitter SP.a), Cindy Franssen (nationaal ondervoorzitter CD&V) en senator Petra De Sutter (Groen) tekenden present. Niet onbelangrijk, aangezien elders gelijkaardige Samen-lijsten al waren mislukt nog voor ze goed en wel waren gestart.

Maar het was toch uitkijken naar cultuurschepen Veerle Cosyns, die als lijsttrekster ook kandidaat-burgemeester is. Zij presenteerde de kandidaten en ook de speerpunten van het programma. Zo te horen konden die op veel instemming rekenen.

Maar het was vooral gezellig met het optreden van vader en zoon De Clus, lekkere warme en koude hapjes en foodstands, een veilige kinderspeelruimte en voor de plakkers een dansavond met dj Pat. En uiteraard ook leuke babbels samen…

Lijstsamenstelling

De samenstelling van een kandidatenlijst voor verkiezingen is nooit een sinecure en al zeker niet als het gaat om drie partijen en onafhankelijken, liefst gespreid over 12 deelgemeenten.

De lijst ziet er als volgt uit.

1 Veerle Cosijns Pollare CD&V
2 Lieven Meert Ninove SP.a
3 Katie Coppens Ninove SP.a
4 Wouter Vande Winkel Denderwindeke Groen
5 Bart Mignon Denderwindeke CD&V
6 Patrick Carael Pollare Onafhankelijk
7 Jordy De Dobbeleer Outer Groen
8 Wassim Hassine Appelterre-Eichem SP.a
9 Stijn Vermassen Ninove SP.a
10 Lieve Van Eeckhout Ninove CD&V
11 Anja Beeckman Ninove CD&V
12 Christine Caroes Appelterre-Eichem SP.a
13 Kathy De Quick Aspelare Onafhankelijk
14 Annelies Lievens Ninove Groen
15 Hilde Martien Voorde CD&V
16 Jan Callebaut Denderwindeke CD&V
17 Eva Mazambi Pollare SP.a
18 Mia De Wolf Aspelare Onafhankelijk
19 Valerie Servranckx Ninove SP.a
20 Lisa De Cock Outer Groen
21 Brigitte Van Bellingen Ninove Onafhankelijk
22 Pieter De Moor Ninove CD&V
23 Karin De Coninck Outer CD&V
24 Micheline Hautman Ninove SP.a
25 Luc Van Der Smissen Meerbeke SP.a
26 Amal Dalhoumi Ninove Groen
27 Maaike De Bom Meerbeke CD&V
28 Koen Van Den Houte Neigem CD&V
29 Rik De Ridder Ninove SP.a
30 Franky D'hauwer Ninove CD&V
31 Joachim De Maeseneer Ninove Groen
32 Jacques Timmermans Ninove SP.a
33 Paul De Schepper Meerbeke CD&V

Per partij is de verdeling: 12 kandidaten voor CD&V, 11 voor SP.a, 6 voor Groen en 4 onafhankelijken.

De man-vrouw-verhouding: 17/16.

Per deelgemeente ziet de verdeling er als volgt uit: Ninove 15, Meerbeke 3, Denderwindeke 3, Pollare 3, Outer 3, Appelterre-Eichem 2, Aspelare 2, Neigem 1 en Voorde 1.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons