Ninove 28 Mar 2020 - 18u43
Clear Sky
12.57°C

Politieke matinee met de ‘beste burgemeester ter wereld’

21 mei 2018
Politieke matinee met de ‘beste burgemeester ter wereld’

NINOVE – De Open VLD Ninove organiseerde maandagochtend 21 mei een politieke matinee. Centrale gast was Bart Somers, burgemeester van Mechelen en verkozen tot beste burgemeester van de wereld.

Centraal thema van de dag was ‘veiligheid, integratie en samenleven in een groeiende stad’. Somers illustreerde op zijn eigen vlotte wijze wat hij de laatste 15 jaar realiseerde in zijn thuisstad Mechelen. Van een arme, ietwat verloederde stad, is deze omgevormd tot een bruisend centrum, waarin alle gemeenschappen hun plaats vonden. Dankzij een sterke visie en de nodige standvastigheid wist deze liberale burgemeester alle bevolkingsgroepen achter zijn project te krijgen.

Zijn Ninoofse collega-burgemeester Tania De Jonge stak haar bewondering voor Somers’ realisaties niet onder stoelen of banken. Tegelijk klaagde zij onder meer het gebrek aan middelen aan waarmee Ninove het veiligheidsbeleid moet organiseren.

Nadien volgden nog appellerende getuigenissen van mensen uit het veld: jeugd- en sportbewegingen, onderwijs, middenstand en enkele stemmen uit de allochtone gemeenschap. Zij vertelden elk op hun eigen manier over de integratie van nieuwe Ninovieters. Dat dit niet altijd van een leien dakje loopt, was zeker duidelijk. Maar de aanwezigen bevestigden ook de nood aan een open geest tegenover andere gemeenschappen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons