Ninove 29 Mar 2020 - 21u07
Broken Clouds
4.91°C

Ninoofse burgerbeweging wil neutraal alternatief zijn

07 mei 2018
Ninoofse burgerbeweging wil neutraal alternatief zijn

NINOVE – In de aanloop naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen hebben de gemeenteraadsleden Dirk Souffriau en Antoon Van Melkebeek de handen in elkaar geslagen. Zij richten een burgerbeweging op met neutraliteit als belangrijkste uitgangspunt. Dit initiatief moet ook leiden naar een neutrale kandidatenlijst.

De lijst zal niet verbonden zijn aan bepaalde politieke ideologieën of partijen. De beide raadsleden: “De beweging zal dus ongekleurd zijn en vrij van de vernauwende en verblindende partijpolitieke ideologieën. We willen ons volledig ten dienste stellen van de Ninovieter, zodat ieders stem wordt gehoord. We zullen ons als neutrale burgerbeweging inzetten om alles wat in onze stad gebeurt op te volgen en op deze manier een brug te vormen tussen de bevolking en de Ninoofse bestuurskringen.”

Luisteren naar de mening van de burgers, hun opbouwende kritiek ter harte nemen om op deze manier het gewenste beleid op de politieke agenda te krijgen, dat is waar deze beweging voor gaat. Op die manier hopen de raadsleden de uitdagingen, waarvoor Ninove staat, aan te pakken en op te lossen.

Alternatief

“Wij bieden met andere woorden een alternatief voor de burger, die zichzelf niet helemaal kan vereenzelvigen met de huidige meerderheid of zich niet kan vinden in de populistische aanpak en bangmakerij van de oppositie. Wij willen met de steun van de Ninovieter de stem van de man in de straat vertegenwoordigen.”

Via de sociale media en de pers zullen zij iedereen op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond en de concretisering van de nieuwe burgerbeweging. “Dit eerste persbericht is dan ook een open uitnodiging aan iedereen, die constructief wenst verder te bouwen aan de toekomst van onze stad en deelgemeenten.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons