Ninove 05 Apr 2020 - 19u11
Clear Sky
17.02°C

“Sterke schouders onder Ninove”

05 mei 2018

NINOVE – Tijdens de ‘Blue kick-off’ en in een echte showbizz-stijl maakte de Open VLD haar kandidatenlijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen. Voor een bomvolle en enthousiaste zaal presenteerde burgemeester Tania De Jonge haar team, met de nadruk op een sterke en positieve individuele eigenschap van elke kandidaat.

“Sterke vrouwen én mannen”, aldus de lijsstrekker. “Ik ben aangeduid als kandidaat om mezelf als burgemeester op te volgen. Onze partij is en blijft belangrijk voor Ninove, we zijn hier nodig om het verschil te maken. We zullen na 14 oktober onze huid duur verkopen.”

De lijst vertoont een zeer grote diversiteit op alle vlakken: “Ervaren bestuurders en jong enthousiasme, mensen uit de zorg en het onderwijs, ondernemers en cultuurmensen, een vertegenwoordigster uit onze Turkse gemeenschap en mensen uit carnavalmiddens. Ze zijn stuk voor stuk een meerwaarde.”

“Het programma van VLD Ninove zal zijn opgebouwd rond zeven belangrijke thema’s: een bruisende stad, een ondernemersstad, een nette stad, een sociale stad, een moderne stad, een veilige en leefbare stad, een stad waar de jeugd een plaats heeft.”

Ze overliep ook een aantal van de vele gerealiseerde of binnenkort op te starten projecten: “Het politiekantoor, een structureel veiligheidsbeleid, het sociaal huis, de stedelijke basisscholen, werken aan straten, voetpaden en riolering, de liberale kring, de doorsteek tussen Ninia en de Beverstraat…”

“Wij gaan uit van eigen sterkte, blijven positief en steken de handen uit de mouwen,” aldus een gedreven burgemeester.

De grootste partij

Zo mogelijk nog strijdvaardiger klonk ereburgemeester en 2de op de lijst Michel Casteur: “Ik sta de 8ste keer op een verkiezingspodium en ben heel blij met de vervrouwelijking en de verjonging van onze lijst. Heel veel kameraden hebben mij gevraagd om nog eens op te komen. En ik wil dat doen, want we hebben nog een aantal punten te realiseren. Het gaat mij ook tegen dat wij als grootste partij binnen de coalitie het minst aantal schepenen hebben. Nooit meegemaakt. Daar moeten wij een einde aan stellen. We moeten terug de grootste partij worden. Overtuig familie en vrienden om voor ons te kiezen!”

Tot slot maakte Tania De Jonge de slogan bekend, waaronder de Open VLD de verkiezingen in Ninove aangaat: Sterke schouders onder Ninove”.

De 33 van de Open VLD Ninove

1. Tania De Jonge

2. Michel Casteur

3. Henri Evenepoel

4. Marc Torrekens

5. Alain Triest

6. Dirk Vanderpoorten

7. Annelies Van Den Neucker

8. Jan Arijs

9. André Van Den Steen

10. Pascal Carael

11. Gina Fonteyn

12. Stijn Vander Elst

13. Dirk Hemerijckx

14. Michel Bellemans

15. Magda Depelseneer

16. Yves Vernaillen

17. Margot De Vos

18. Elien Huwaert

19. Bart Spiliers

20. Done Cirpi

21. Luc Chevalier

22. Anja Stevens

23. Sandra De Lange

24. Gianni Schotte

25. Joke Delahaye

26. Katrien Frederick

27. Rebecca Van Rampelberg

28. Tania Arijs

29. Isabel Van Nieuwenhuyze

30. Christine De Glas

31. Yves Evenepoel

32. Els De Groote

33. Bruno Van der Haeghen

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons