Ninove 01 Apr 2020 - 13u50
Clear Sky
7.73°C

Forza Ninove gaat voor burgemeesterssjerp

10 april 2018
Forza Ninove gaat voor burgemeesterssjerp

Forza Ninove trekt met de slogan “een hart voor Ninove” naar de kiezer. De partij ziet de verkiezingen van 14 oktober als een unieke kans voor een ander bestuur. Lijsttrekker Guy D’Haeseleer gaat resoluut voor de burgemeesterssjerp.

Voor Forza Ninove blijven thema’s zoals veiligheid, het Vlaams karakter van de stad, een nieuwe politieke cultuur én de leefbaarheid van Ninove, absolute speerpunten van het verkiezingsprogramma. Met “een hart voor …” richt de partij zich ook specifiek tot een aantal doelgroepen: jongeren, zelfstandigen en ondernemers, ouderen, het verenigingsleven en de sociaal zwakkeren.

 Guy D’haeseleer is kandidaat-burgemeester: "Wij willen in Ninove de elementaire logica der dingen herstellen: diegene die de meeste stemmen haalt, wordt burgemeester. Ninove heeft nood aan een sterke en ervaren politicus, die de problemen durft aan te pakken in plaats van ze onder de mat te vegen. Iemand die ook een duidelijke visie ontwikkelt ten aanzien van het steeds groter wordend aantal maatschappelijke problemen.”

Tot 14 oktober wil hij 10.000 gezinnen bezoeken om de mensen persoonlijk te overtuigen van de unieke kans die zij nu krijgen.

Totaal vernieuwde lijst

Forza Ninove zal zich aan de kiezer aanbieden met een totaal vernieuwde lijst: niet minder dan 22 nieuwkomers, waaronder heel wat jongeren. Zelfstandigen zullen 11 plaatsen (of één derde) innemen. “Hiermee willen wij een signaal geven dat deze doelgroep een absolute prioriteit vormt. Het siert bovendien deze mensen dat ze hun nek durven uitsteken.”

SAMEN = opportuniteit voor Forza Ninove

Dat CD&V-SP.A en Groen ervoor kiezen om een kartel te vormen, heeft volgens Forza Ninove niets te maken met een positief project, “maar des te meer met pure postjespakkerij. De huidige schepenen hopen er op die manier nog eens bij te zijn. Tot daar hun gemeenschappelijk project.”

Forza Ninove ziet in dit samengaan echter een unieke kans. “Het kiessysteem (het zogenaamd systeem Imperiali) speelt immers in het voordeel van de grootste partij en die is Forza Ninove. Indien we nog 1.650 stemmen kunnen afsnoepen van de meerderheidspartijen, ligt de huidige monstercoalitie aan diggelen. Dan is er eindelijk ruimte voor een nieuwe en frisse wind doorheen de 'Centrumlaan 100'. Wij roepen de Ninovieters op om deze unieke kans te grijpen, het huidige linkse bestuur naar huis te sturen en de elementaire democratie te herstellen.”

Forza Ninove schiet verder met scherp. “Er wordt nogal eens gezegd dat gemeenteraadsverkiezingen eigenlijk ‘vriendenverkiezingen' zijn, waar het partijprogramma minder van tel is. Niets is minder waar. De verfransing en vervreemding van onze stad, de moskee van Tania De Jonge, de vriendjespolitiek etc. vormen een regelrechte bedreiging voor de eigenheid van onze stad en het respect voor onze eeuwenoude cultuur. Wie voor het “SAMEN”-raapsel van CD&V, SP.A of Groen stemt of voor de Open VLD, moet beseffen dat gekozen wordt voor het verderzetten van deze linkse coalitie en haar nefast beleid. Nog eens 6 jaar hetzelfde linkse beleid en het aanhouden van eenzelfde zwalpende koers zou een complete ramp betekenen voor onze stad. Het is nu hoog tijd voor een moedige stem, een stem voor Forza Ninove.”

De partij zet ook in op moderne communicatiekanalen: Forza TV zal een aanvulling vormen op de klassieke manier van campagne voeren. "Dit medium biedt ook de gelegenheid om de kandidaten op een moderne manier voor te stellen en regelmatig campagnenieuws te brengen."

(LMN)

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons