Guy D’haeseleer (Forza Ninove): “Dit is de wereld op zijn kop”

    07 september 2024

    NINOVE – “De klacht van het schepencollege is enkel ingegeven door hun streven mijn partij zoveel als mogelijk te schaden”, repliceert D’haeseleer op de klacht van het stadsbestuur bij de deontologische commissie.

    Forza Ninove had dinsdag 20 augustus via de media bekend gemaakt, dat de directeur van een Ninoofse stedelijke basisschool een beschadigingscampagne tegen de partij was gestart. Hij zou publiekelijk hebben verklaard, dat de partij het stedelijk onderwijs zou afschaffen als ze aan de macht kwam.

    Het schepencollege diende daarop tegen Forza een klacht in bij de voorzitter van de gemeenteraad, wegens inbreuk op de bepalingen van de deontologische code van lokale mandatarissen. Het vroeg om de bijeenroeping van de gemeentelijke deontologische commissie en de publieke verontschuldigingen van Forza aan de betrokken directeur.

    Geen excuses

    “Dit is de wereld op zijn kop”, reageert Guy D’haeseleer hierop. “De directeur heeft bewust publiekelijk leugenachtige beweringen de wereld ingestuurd om onze partij te schaden. Iemand, die publiek politieke stellingen inneemt, dan nog kwakkels van formaat, kan een publiek antwoord verwachten.”

    De schade voor zijn partij liep op, “elke dag, dat deze leugens niet werden ontkracht. Er werken honderden mensen in het onderwijs. Het was onze plicht, ten aanzien van deze mensen, om de leugens van de directeur recht te zetten. We hadden echt geen tijd om te wachten tot ergens rond nieuwjaar een rapportje zou verschijnen. Niet reageren zou de indruk wekken, dat de leugens van de directeur waarheid zouden bevatten.”

    Er kan voor D’haeseleer dan ook geen enkele sprake zijn van excuses. “En die klacht van het schepencollege kadert enkel maar in hun streven om mijn partij zoveel als mogelijk te schaden. Het is ook een middel van de voorzitter van de gemeenteraad om aandacht te trekken.”

    Lees ook: Stadsbestuur dient klacht in tegen 2 Forza-leden’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons