NINOVE – Dirk Verdoodt (Forza Ninove) had heel wat vragen bij het ‘cameradossier’ van het stadsbestuur. Het gaat om een budget van € 297.481,50 en de opdracht is gegund aan de firma RTS. Hij interpelleerde daarover schepen Joost Arents (Onafh.) tijdens de gemeenteraad van 25 april j.l.
“Beroepshalve ben ik thuis in deze materie”, aldus het gemeenteraadslid, die al 3 maand op zijn honger bleef zitten wegens geen antwoord ontvangen van de schepen. “Ik heb mijn hand uitgestoken om hierin te ondersteunen. Tot op heden heeft jammer genoeg nog niemand de moed gehad om mij te contacteren om van dit dossier een succes te kunnen maken en een voorbeeld te zijn voor andere steden. Waarom wordt aan dit dossier niet de nodige aandacht geschonken?”
Hij had heel concrete vragen over onder meer het type van de 151 nieuwe camera’s, de keuze van de 44 verschillende locaties, de betrokkenheid van de politie in dit dossier en de mogelijkheid om de camera’s preventief in te schakelen.
Goed voorbereid dossier
Schepen Joost Arents: “Het doel van de camera’s is de bewaking van gebouwen en besloten plaatsen om overlast te voorkomen, vast te stellen en op te sporen. Ze zijn niet gekoppeld aan de regiekamer van de politie. Enkel bij misdrijven kunnen ze deze bekijken. Het gekozen type is hiertoe zeer geschikt en afwijkingen zijn mogelijk aangezien het een raamcontract is. De firma RTS biedt een goede prijs/kwaliteitverhouding. We bekijken met alle diensten welke locaties het meest geschikt zijn en de politie heeft mee beoordeeld.”
Hij wees er ook op dat dit dossier al in de vorige legislatuur was beslist en goed was voorbereid. En wat betreft de uitgestoken hand: “Hier is voldoende intelligentie aanwezig en we overleggen bijvoorbeeld met Gent. RTS is bovendien een ervaren firma.”
De interpellatie begon en eindigde met een communcatieprobleem. Blijkbaar had de schepen op 1 februari al een antwoord gestuurd aan Verdoodt, maar… naar het verkeerde e-mailadres. Wat voor Guy D’Haeseleer (Forza) meteen de aanleiding was om in zijn gekende empathische stijl uit te halen naar “uw kabinetschef (n.v.d.r.: Kurt Van Den Driessche) die niet eens in staat is om een e-mailadres te lezen. Excuseer u maar bij meneer Verdoodt.” Wat niet gebeurde. Of wat had je verwacht?
MLI