Opening schakelzorgcentrum regio Aalst en Dender-Zuid

    14 april 2020

    REGIO – In naam van haar collega-burgemeesters, bracht Veerle Baeyens (burgemeester Haaltert) een werkbezoek aan het schakelzorgcentrum regio Aalst en Dender-Zuid in het Ibis hotel in Aalst. Dit centrum is een initiatief van 7 steden en gemeenten: Lede, Erpe-Mere, Aalst, Denderleeuw, Ninove en Geraardsbergen en Haaltert.

    Veerle Baeyens, burgemeester van Haaltert, vertegenwoordigde op dit werkbezoek haar collega’s. “Zij waren ook heel graag aanwezig geweest. Maar we kozen samen bewust voor een afvaardiging. Als burgemeesters vragen we elke dag, elk uur, elke keer opnieuw aan onze inwoners, om de maatregelen te respecteren in het kader van niet-essentiële verplaatsingen. Net daarom menen we als groep burgemeesters een voorbeeldfunctie te hebben. Met z’n allen ter plaatse gaan voor deze opening leek ons dan ook niet gepast.”

    Respect

    Niet aanwezig zijn, zou anderzijds kunnen getuigen van weinig respect. “Maar laat dit nu nét niet het geval zijn. Wel integendeel. Dit schakelzorgcentrum in het Ibis hotel gaat dinsdag 14 april, open. Wij waarderen enorm de inzet en het werk, dat al verricht is om de inrichting en de opstart mogelijk te maken. We zijn er ons vanuit elke gemeente van overtuigd dat deze schakel, dé zorgfactor binnen onze regio van Aalst tot Geraardsbergen zal versterken. Het belangrijkste is nu: zorg dragen voor onze inwoners. Het samenwerken is hierbij ontzettend belangrijk en fundamenteel.”

    Samenwerking

    Eerstdaags richten de steden en gemeenten een interbestuurlijk samenwerkingsverband op om dit centrum financieel en operationeel op de rails te zetten en te houden zolang dit noodzakelijk is. Dagelijks willen de burgemeesters ook geïnformeerd worden, samen met de coördinerende noodplanners, om efficiënt en snel te kunnen werken en te beslissen indien nodig.

    De fysieke locatie is weliswaar Aalst, maar de samenwerkende steden en gemeenten zetten hier mee hun schouders onder: Veerle Baeyens (Haaltert), Roland Uyttendaele (Lede), Hugo De Waele (Erpe-Mere), Jo Fonck (Denderleeuw), Tania De Jonge (Ninove), Fernand Van Trimpont (Geraardsbergen).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons