Restauratiewerken aan sluis op Dender zijn afgelopen

    21 mei 2024

    NINOVE – De voorbije weken werden werken uitgevoerd aan het sluizencomplex van Pollare. Hiervoor was het jaagpad tussen Ninove en Pollare afgesloten en moesten fietsers en voetgangers een omleiding volgen.

    Sinds afgelopen weekend zijn de werken voltooid en werd het jaagpad opnieuw opengesteld.

    Sluisdeuren

    Tijdens de werken, in opdracht van De Vlaamse Waterweg, werden de zware sluisdeuren volledig vervangen door nieuwe exemplaren.

    Daarnaast werden enkele andere noodzakelijke werken uitgevoerd aan de muren in de kuip, waar de schepen versast worden.

    Na afronding van deze werkzaamheden kunnen de sluisdeuren weer jarenlang probleemloos functioneren. Er staan wel nog enkele kleinere werkzaamheden op de planning maar hiervoor is het afsluiten van het jaagpad niet meer noodzakelijk.

    Stuwsluizen

    De vernieuwing van de stuwsluizen, die bepalend zijn voor het waterdebiet, staat eveneens op de agenda voor de komende jaren.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons