Nieuwe asfaltlaag voor E. De Deyn-, Koepoort- en Despauteerstraat

    11 mei 2024

    NINOVE – Omdat het wegdek in een slechte staat verkeert, krijgen de genoemde straten een nieuwe toplaag in asfalt. De werken duren van maandag 13 tot vrijdag 17 mei.

    De betonstraatstenen in de Edmond De Deynstraat en de Koepoortstraat liggen er al een hele tijd schots en scheef. In de Despauteerstraat vertoont de asfaltlaag dan weer oneffenheden en scheuren.

    Toplaag

    In de E De Deynstraat (gedeelte tussen Koepoortstraat en Sint-Jorisstraat) en de Koepoortstraat worden de betonstraatstenen 5 cm afgefreesd. In de Despauteerstraat gebeurt dat voor de bovenste 4 cm. De drie genoemde straten krijgen nadien een nieuwe toplaag in asfalt.

    In het andere deel van de Edmond De Deynstraat, (tussen de Biezenstraat en de verbinding met de Sint-Jorisstraat) is een defect aan de riolering vastgesteld. Die strook krijgt later een nieuwe asfaltlaag, nadat de riolering is hersteld.

    Verkeer

    • Voor de huisvuilophaling zijn ophaalpunten voorzien ter hoogte van de kruispunten met de Biezenstraat en de Graanmarkt.
    • Tijdens de werkuren (van 7 tot 16 uur) zijn de woningen niet bereikbaar voor wagens; na de werkuren is dat wel mogelijk. Voetgangers hebben steeds een doorgang.
    • De rijrichting van de Vestbarm wordt gewijzigd: het verkeer zal mogelijk zijn vanaf de Biezenstraat richting Twijndersplein/Graanmarkt.
    • De eerste helft van de parking Twijndersplein/Graanmarkt is tussen 7.30 uur en 9 uur en tussen 14.30 uur en 16 uur voorbehouden voor de schoolbussen van het Hartencollege Sint-Jorisschool. Op woensdag is dat tussen 7.30 uur en 12.30 uur.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons