Buffergracht tegen water- en modderoverlast

    16 juli 2024

    POLLARE – De stad plant een nieuwe buffergracht aan de Pollarebaan, vlakbij het kunstgrasveld. Deze gracht zal bij hevige regenval het water opvangen en stockeren.

    De Pollarebaan ligt tussen de Dender en de hoger gelegen akkers. Bij hevige regenbuien willen het water en de modder van die hogere akkers wel eens naar beneden stromen. Dat zorgt voor schade aan de woningen.

    Buffer

    In het najaar van 2021 is daar al een tijdelijke gracht aangelegd, als een extra buffer om het water op te vangen. Met de opgegraven grond is een dijk gemaakt langs de perceelgrens aan de achterkant van de huizen. Nu gaat de stad voor een permanente oplossing, onder meer door de buffergracht uit te diepen en een extra grasstrook van 5 m te voorzien.

    Als die buffergracht bij hevige regenval toch zou vollopen en het zou blijven regenen, dan zijn overstortconstructies voorzien. Zij moeten het water onmiddellijk laten doorlopen naar de waterloop.

    De goedkeuring voor de heraanleg van de gracht is rond, de stad werkt momenteel aan de aanbesteding. Ninove staat in voor 25 % van de kosten, voor de overige 75 % ontvangt de stad een subsidie van de Vlaamse overheid, departement Omgeving.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons