Nieuw gebouw voor GO! basisschool Klim Op

    02 september 2024

    ZANDBERGEN – De leerlingen en leerkrachten van de basisschool Klim Op startten maandag 2 september het nieuwe schooljaar in nagelnieuwe gebouwen.

    Dit hypermoderne gebouw van 3.000 m² biedt een inspirerende leeromgeving met ruimtes, die volledig zijn afgestemd op hedendaagse en toekomstgerichte onderwijsvisies. Het nieuwe schoolgebouw is een realisatie van het architectenbureau B2Ai, het Deense Rosan Bosch Designstudio en Alheembouw.

    Verkenning

    De leerlingen verkenden op de eerste schooldag het nieuwe gebouw, met diverse instructieruimtes, open werkzones, stille werkplekken en een leeszone. Daarnaast zijn er een grote sportzaal en een ruime refter met een didactische keuken.

    De kleuters en het eerste leerjaar hebben hun eigen knusse, creatieve ruimtes zoals het kleuteratrium, dat speciaal is ingericht om hun speelse leerervaring te stimuleren. De buitenruimtes, waar zowel leerlingen als leerkrachten volop gebruik van kunnen maken, zijn ontworpen als avontuurlijke groenzones met een speelweide en een moestuin.

    “Onze nieuwe schoolomgeving is meer dan een gebouw”, vertelt directeur Leen Parmentier. “Het is een ruimte, waar kinderen hun creativiteit, eigenheid en persoonlijkheid maximaal kunnen ontwikkelen. Elke ruimte is ontworpen om het leerproces te ondersteunen en de leerdoelen van onze leerlingen te bevorderen.”

    Opening

    Het team van de GO! basisschool Klim Op heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen, dat alles op tijd klaar is voor de start van het schooljaar.

    De officiële inhuldiging zal vrijdag 27 september plaatsvinden. Tijdens dit feestelijk moment zullen het unieke ontwerp en de visie achter de bouw verder worden toegelicht. De directie en leerkrachten kijken ernaar uit om dit nieuwe hoofdstuk te vieren met iedereen die de school een warm hart toedraagt.

    Info: GO! basisschool Klim Op.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons