Ninove 02 Apr 2020 - 08u31
Clear Sky
0.6°C

DE LEERLINGEN VAN HET GO! ATHENEUM NINOVE VALLEN IN DE PRIJZEN TIJDENS DE POËZIEWEEK

12 februari 2018
DE LEERLINGEN VAN HET GO! ATHENEUM NINOVE VALLEN IN DE PRIJZEN TIJDENS DE POËZIEWEEK

NINOVE – In het kader van de Poëzieweek 2018 werd aan scholieren in Vlaanderen gevraagd een ‘Twittergedicht’ te maken en in te sturen. Ook het GO! Atheneum Ninove deed mee met deze wedstrijd en leverde maar liefst vier van de tien uiteindelijke winnaars.

De leerlingen van het derde en vierde jaar wetenschappen van het GO! Atheneum Ninove lieten de dichter in zichzelf los tijdens de lessen Nederlands en namen hiermee deel aan de wedstrijd van het Poëziecentrum, waarbij ze een duoticket konden winnen voor een Vlaams theaterhuis naar keuze. Ze schreven hiervoor een gedicht over het thema ‘Theater’ telkens binnen de limiet van 140 tekens (lengte van een Twitterbericht). Van de uiteindelijk tien winnende gedichten waren vier gedichten van de hand van leerlingen van het GO! Atheneum Ninove.

Annelies Capiau, leerkracht Nederlands, vertelt: ‘Uiteraard ben ik fier op de inzet en creativiteit die onze leerlingen naar voor hebben gebracht. Bij de technische kant van de wedstrijd moest ik hier en daar nog een handje toesteken, aangezien niet alle leerlingen reeds een Twitter-account hadden. Maar het doet me veel plezier dat bij het schrijven van hun eigen gedichten het "spelen met taal" hen niet onbekend is.'

Zelf benieuwd naar de resultaten? Lees hieronder de gedichten van de laureaten:

Eleonore C.: Stilte - terwijl de verslavende aandacht de adrenaline zoekt - terwijl de microfoon toegang biedt aan mijn volle stem - terwijl mijn fouten verschuilen achter een masker - tijdens deze illusie - blijk ik een ander persoon - applaus

Emilio G.: Mijn open jas - hou ik vast - als was ik een vlieger. De wind - tilt mij op - en voert mij mee - naar de zee. ik land - in dromenland

Silke & Shana D.G.: Als het doek opengaat - Dan voel ik me thuis - Een licht dat op me schijnt - Maar net zo snel dooft - Rustig wacht ik - Tot het licht weer gaat schijnen

Ines D.: Zaal vol spanning, Wachtend op het geluid. Daar luidt het applaus, Een oorverdovend spektakel. De toneelspelers, De stilte op het podium. Namelijk genoemd theater!

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons