Ninove 31 Mar 2020 - 15u16
Clear Sky
2.06°C

HET GO! ATHENEUM NINOVE VERWELKOMDE DIRK BRACKE

23 november 2017
HET GO! ATHENEUM NINOVE VERWELKOMDE DIRK BRACKE

NINOVE – De leerlingen van het GO! Atheneum Ninove van 3 ASO/KSO/TSO luisterden op dinsdag 21 november naar Dirk Bracke die zijn werk kwam toelichten. Dirk Bracke is een veelgelezen jeugdschrijver en weet binnen zijn boeken vele jongerenthema's te behandelen.

 Bracke kaderde vooral de achtergrond en het opzoekingswerk achter zijn verhalen. Deze spreekwoordelijke ‘blik achter de schermen’ viel duidelijk in de smaak bij de leerlingen. Bracke had het over zijn boek Het Engelenhuis dat werd verfilmd (Bo – 2010). In dit boek brengt hij het verhaal van een meisje dat in een gesloten instelling werd opgenomen en onder andere in contact komt met een junkie die eveneens zit opgesloten.

Natuurlijk mocht de informatie rond het verfilmen van de romans Black en Back niet ontbreken (Black – 2015, verfilmd door Adil El Arbi & Bilall Fallah). In deze verhalen vertelt Bracke over de jeugdbendes in Brussel. Naar aanleiding van zijn laatste boek Has#tag kregen de leerlingen ook de kortfilm van dezelfde regisseurs (El Arbi & Fallah) te zien die handelt over sexting.

Ilse De Paepe, leerkracht Nederlands, vertelt: ‘Onze leerlingen lezen Dirk Bracke graag. Dat komt omdat hij onderwerpen behandelt die hun belangstelling wegdragen: holebi's, drugs, straatbendes. Daarom vonden wij het een goede gelegenheid om hem op onze school uit te nodigen.'

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons