Ninove 07 Apr 2020 - 21u06
Few Clouds
20.67°C

Heilige Harten Secundair doet mee aan armoedeweb

19 oktober 2017
Heilige Harten Secundair doet mee aan armoedeweb

In Ninove leeft ongeveer 10% van de bevolking in armoede.  De stad strijdt mee tegen armoede en organiseerde daarom in samenwerking met verschillende organisaties zoals Teledienst, het OCMW,  Kind en Gezin, Vrij CLB Ninove… enkele activiteiten die in het teken stonden van armoede.

 Aan de scholen werd gevraagd om een visuele voorstelling te maken van armoede aan de hand van een armoedeweb. In Heilige Harten Secundair twijfelde men geen seconde om op deze vraag in te gaan. Armoede is immers een kluwen dat op verschillende levensdomeinen voelbaar is. De leerlingen en leerkrachten sloegen de handen in elkaar en maakten zowel kleine als grote webben. Deze verschillende armoedewebben zijn te bewonderen aan de school.

Daarnaast werd er voor de leerlingen van de 1ste graad een toneelvoorstelling georganiseerd. Voor de leerlingen van de 2de en 3de graad was er een filmvoorstelling voorzien. Na deze voorstellingen werd er tijd gemaakt om over de problematiek te praten. Aan de hand van getuigenissen, stellingen en muziek werd het thema uitvoerig behandeld.

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons