Ninove 02 Jun 2020 - 05u35
Overcast Clouds
18.93°C

Ninove vangt 3- tot 12-jarigen gratis op tijdens paasvakantie

02 april 2020
Ninove vangt 3- tot 12-jarigen gratis op tijdens paasvakantie

NINOVE – De vzw Infano voorziet in de paasvakantie vakantieopvang in vier Ninoofse gemeentelijke basisscholen. Dit gebeurt in samenwerking met het stadsbestuur. Ouders, die in cruciale sectoren werken of zich in een moeilijke thuissituatie bevinden, kunnen hun kinderen van 3 tot 12 jaar gratis laten opvangen in deze scholen.

Schepen van onderwijs Joost Arents: (Onafh.) "Infano organiseert normaal gezien de voor- en naschoolse opvang en ook de middagopvang, behalve op woensdag. Tijdens de paasvakantie gaan ze wel de opvang voorzien tijdens de volledige dag. Op woensdag is dat een halve dag. Die opvang is gratis voor de ouders en ook zonder meerkost voor de stad. Wij betalen maandelijks immers een grote som aan Infano en de laatste weken was er natuurlijk veel minder opvang nodig. De vakantieopvang gebeurt in vier gemeentescholen: Appelterre, Denderwindeke, Nederhasselt en Ninove (De Lettertuin-Seringen)."

Karolien Frederickx, directeur coördinatie van de scholengemeenschap in Ninove: “We hebben besloten om de vakantieopvang samen met Infano vzw te organiseren, zodat onze leerkrachten even op adem kunnen komen. De laatste weken waren al zeer hectisch en we zullen ongetwijfeld nog veel van hen moeten vragen.”

Infano vzw verzorgt zoals gezegd tijdens het schooljaar elke ochtend en avond de opvang. “De mensen, die ze hiervoor inzetten, zullen deze paasvakantie ook de opvang voorzien. Zo houden we de contactbubbel zo klein mogelijk en kunnen we de opgelegde richtlijnen optimaal volgen.”

Die opvang kan elke dag van 7 uur tot 17.30 uur. Deze is bedoeld voor kinderen van ouders, die in de zorgsector werken, en voor kinderen die anders bij de grootouders terecht zouden komen. De teller staat nu op een dertigtal inschrijvingen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons