Ninove 29 Mar 2020 - 03u48
Clear Sky
12.57°C

12-jarigen bezochten windpark langs N45

13 maart 2020
12-jarigen bezochten windpark langs N45

HAALTERT – Aspiravi nv, de Belgische ontwikkelaar en exploitant van windenergieprojecten, organiseert in elke Vlaamse provincie belevingsdagen over windenergie voor 12-jarigen. Op 12 maart streek ‘Aspiravi on the road’ neer in Haaltert, aan de voet van een windturbine langs de N45.

Diverse basisscholen uit Haaltert en omliggende zijn met hun 12-jarige leerlingen langsgekomen. Meer dan 250 kinderen leerden alles over windenergie en het belang van hernieuwbare energie.

In elke container maakten ze kennis met een ander aspect van windenergie: de overstap van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie, windkracht en de schaal van Beaufort, de omzetting van windkracht in groene stroom, de onderdelen van een windturbine en de troeven van windenergie.

Maar naast leren, beleefden de kinderen ook heel wat. Ze konden zelf ondervinden hoe hard windkracht 2, 4 of 6 Beaufort is; met hun eigen trapkracht energie opwekken en lampen doen branden; een virtuele klim in een windturbine maken en ervaren hoe het voelt om bovenop een gondel te staan. Dat alles zorgde voor heel wat enthousiaste reacties van zowel kinderen als leerkrachten.

Uiteraard namen ze ook een kijkje in de voet van de windturbine en mochten ze al hun vragen aan een technicus van Aspiravi stellen.

Info: Aspiravi.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons