Ninove 06 Apr 2020 - 03u14
Clear Sky
17.02°C

Talendag liet leerlingen kennismaken met diverse aspecten van taal

02 maart 2020
Talendag liet leerlingen kennismaken met diverse aspecten van taal

NINOVE – De laatste dag voor de krokusvakantie stond in het Hartencollege SO Onderwijslaan alles in het teken van taal. De leerlingen kregen een hele dag verschillende workshops aangeboden. Daarbij maakten ze kennis met verschillende soorten en aspecten van taal.

Zij werkten rond een Franse film en maakten kennis met toneel. Ze woonden ‘Target in a pocket game’ bij, een voorstelling over gameverslaving en pesten; een uitgelezen thema tijdens de ‘Week Tegen Pesten’.

Bij de eerstejaars kwamen ook stripverhalen aan bod, terwijl de leerlingen in het tweede jaar creatief aan de slag gingen met poëzie. Een taalquiz testte de talenkennis van de derdejaars. De leerlingen uit het vierde jaar namen het tegen elkaar op tijdens het ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal’ en daagden elkaar uit tijdens een taalspel. Daarnaast kwam er een Syrische vluchtelinge getuigen over haar leven.

De hogere jaren luisterden in de voormiddag naar een interreligieuze dialoog. In de namiddag konden ze zelf in dialoog gaan of deelnemen aan een van de vele taalworkshops zoals kalligrafie, koken met letters, scrabble, wordious en karaoke.

De leerlingenraad had een wedstrijd uitgeschreven om die dag verkleed naar school te komen. De kledij moest wel een band hebben met een taal of een land.

Die dag was alvast een ‘talig’ begin van de vakantie.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons