Ninove 06 Apr 2020 - 21u19
Clear Sky
17.74°C

Workshops moeten leerlingen warm maken voor techniek

14 februari 2020
Workshops moeten leerlingen warm maken voor techniek

NINOVE – Het Sociaal Huis en het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) organiseren in maart en april workshops techniek. Daarmee willen ze leerlingen uit de eerste graad van het secundair winnen voor techniek; niet als een zijdelingse keuze in het watervalsysteem, maar als een eerste en bewuste stap naar een technische opleiding.

Kiezen voor een technische richting is een slimme keuze. Het is niet alleen super interessant, maar biedt later ook veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Onbekend is vaak onbemind en dus sloegen het Huis van het Kind en het PTI de handen in mekaar om kinderen enthousiast te maken voor techniek.

In maart en april kunnen leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs (12 tot 14 jaar) terecht in het PTI voor enkele exclusieve techniek-workshops. Op deze manier kunnen ze hun technisch talent ontdekken.

Aanbod

 • 2D tekenen en laser-cutten:
  - woensdagnamiddag 4 en 11 maart van 13 tot 15 uur;
  - PTI Ninove, Centrumlaan 160,
  - € 5 euro (UiTPAS met kansentarief € 3) voor de twee dagen.
 • Techniekworkshop 3D:
  - woensdagnamiddag 18 en 25 maart van 13 tot 15 uur:
  - PTI Ninove, Centrumlaan 160,
  - € 5 euro (UiTPAS met kansentarief € 3) voor de twee dagen.
 • Techniekworkshop robot programmeren:
  - woensdagnamiddag 22 en 29 april van 13 tot 15 uur,
  - PTI Ninove, Centrumlaan 160,
  - € 5 euro (UiTPAS met kansentarief € 3) voor de twee dagen + € 20 voor de robot
 • Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Info: Huis van het Kind, 054-50 50 50, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – Provinciaal Technisch Instituut, 054-31 78 50, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons