Ninove 31 Mar 2020 - 01u35
Few Clouds
8.19°C

GO! Scholengroep 19 Dender rondt de kaap van de 10.000 leerlingen

13 februari 2020
GO! Scholengroep 19 Dender rondt de kaap van de 10.000 leerlingen

DENDER – Sinds begin februari telt GO! Scholengroep 19 Dender voor het eerst officieel meer dan tienduizend leerlingen. Om exact te zijn: 10.379 leerlingen in het basis- en secundair onderwijs.

GO! Scholengroep 19 Dender groepeert 34 scholen in de regio: van Berlare tot Meerbeke en met Aalst, Liedekerke, Denderleeuw en Ninove als zwaartepunten. Het pedagogisch project van het gemeenschapsonderwijs benadrukt actief burgerschap en heeft als slagzin ‘samen leren samenleven’.

Eddy Michotte (algemeen directeur): “We zijn natuurlijk heel fier dat we deze kaap nemen. We stijgen ten opzichte van vorig jaar met 442 leerlingen. Dat is zo goed als een extra school binnen onze scholengroep. De grootste stijgers zijn het Atheneum Aalst en Ninove in het secundair onderwijs en De Kleine Okapi en De Krekel in het basisonderwijs.”

Aantrekkingskracht

Scholengroep Dender is nu al een van de grootste van heel Vlaanderen. “Deze stijging versterkt onze positie in de regio en vergroot ook ons marktaandeel. In het secundair onderwijs heeft het Atheneum Aalst met een nieuwe, moderne campus aan het Bauwensplein enorm veel aantrekkingskracht. Dat komt tegelijk ook de basisschool ten goede. Ook de nieuwbouw van Ninove trekt heel veel nieuwe leerlingen aan. Voor het basisonderwijs blijkt de nieuwe school ‘De Kleine Okapi’ in het centrum van Aalst een schot in de roos. Daar stijgt het leerlingenaantal met maar liefst 18 procent.”

Nieuwbouwprojecten

De scholengroep zet de komende jaren met enkele nieuwbouwprojecten in Haaltert (GO! basisschool De Krekel) en Atheneum Aalst en Denderleeuw verder in op vernieuwing en uitbreiding.

Vooral bij de laatste twee scholen is een uitbreiding van de infrastructuur noodzakelijk omwille van de sterke stijging van de leerlingen. “Op deze manier willen we onze leerlingen onderwijs bieden in de meest ideale omstandigheden met een moderne infrastructuur, die zich richt op de toekomst”, besluit Eddy Michotte.

Info: Scholengroep Dender.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons