Ninove 29 Mar 2020 - 03u39
Clear Sky
12.57°C

Laatstejaars en bedrijven leren elkaar kennen op jobbeurs

05 februari 2020

NINOVE – Twintig bedrijven of diensten en ruim tweehonderd leerlingen kwamen maandag 3 februari met elkaar in contact tijdens de jobbeurs in het PTI.

Het initiatief was bedoeld voor de eindejaars van de athenea van het GO! uit Ninove, Denderleeuw en Liedekerke en van het PTI Ninove. Zij konden volgens een vooraf gepland tijdschema in contact komen met drie bedrijven van hun voorkeur.

Met een historische lage werkloosheidsgraad is het voor heel wat diensten en bedrijven – vooral deze met een technisch profiel – geen sinecure om voldoende gemotiveerde werknemers te rekruteren. Vandaar de grote interesse van de kant van de werkgevers, waaronder een aantal met Ninoofse vestigingen.

Voor de laatstejaars was het bijna steeds een eerste sollicitatie. Niet altijd bedoeld om direct aan de slag te gaan, soms ook om te bepalen welke studierichting in het hoger onderwijs interessant zou zijn met het oog op werk later.

We lieten PTI-directeur Filip Binon, een aantal werkgevers en leerlingen aan het woord.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons